Українські служителі відвідали дочірні церкви в Німеччині

04.11.2022
0
555

28-31 жовтня 2022 року служителі з України — директор «Голосу надії» Микола Синюк, регіональний директор місії на Житомирщині Сергій Тарасюк та координатор діяльності громад УЦХВЄ у країнах західної Європи Юрій Веремій, старший пресвітер Житомирського обласного об’єднання УЦХВЄ Іван Фещенко — відвідали Німеччину. Зокрема, вони побували у м. Детмольд та м. Бломберг де місіонери з Житомирської області несуть служіння в новоутворених церквах.

Служителі взяли участь у загальнонімецькій конференції, а також у відкритті ще двох філіалів УЦХВЄ у м. Барнтруп, та м. Падеборн. Рукопоклали на пасторське служіння Євгена Гаврилюка у м. Детмольд, та послужили в реабцентрі м. Бломберг, якого відкрили випускники місіонерської школи.

«Люди — відірвані від дому, але навіть у такій ситуації стараються якось зарадити, якось організуватися, щоб мати спільноту, щоб задовольняти свої потреби, духовні в тому числі, — ділиться враженнями від поїздки Микола Синюк. — Церква — це місце, де можна і реалізуватися, і відволіктися від гнітючих думок, і дітей задіяти. Чужина не сприяє тому, щоб розслаблятися. Багато з них не залишають надії повернутися. А хтось, можливо, і залишиться тут.

Як сказав хтось із братів, раніше, плануючи працю місії в Європі, ми думали: як проповідувати, де жити? Зараз нашим людям і житло дають, і фінансову підтримку, лишається одне — служити для поширення Божого Царства. Тобто ситуація навіть певною мірою спростилася. Християни мають запал, ревність щось робити, шукають приміщення, орендують, організовують… Хоча дехто і розбитий, розчарований подіями війни... Як би там не було — це можливість. Як написано: «Ті, що були в розсіянні, ходили і благовістили Слово».

Одна сторона — благовістя біженцям, інша — місцевим мешканцям. Через мовний бар’єр благовістя німцям зводиться до практичних речей — показати нашу духовну культуру, гідний приклад поведінки, християнський стиль життя та цінності на ділі».

 



Додати коментар

Пожертвувати