Уряд обговорив з ВРЦіРО протидію COVID-19
у зимовий період

23.11.2020
0
273

20 листопада 2020 року в Києві відбулася зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та іншими урядовцями, зокрема Міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком, Міністром Кабінету Міністрів України Олегом Немчіновим та представниками профільних відомств.

Головуючий у ВРЦіРО Митрополит Епіфаній подякував главі Уряду за роботу над вирішенням питань, які були озвученні на попередній зустрічі та торкнувся низки актуальних тем. У першу чергу мова йшла про протидію розповсюдженню коронавірусної хвороби й ефективну взаємодію у цьому з державою задля збереження людських життів, як Богом дарованої цінності. «Сьогодні ми знову чуємо про негативні «антирекорди», пов’язані із кількістю хворих, — зауважив Митрополит. — Від нас усіх також багато залежить, щоби призупинити цю страшну хвилю хвороби. Прошу всіх вас підносити молитви до Бога про всіх, хто потребує уздоровлення, а також за лікарів, які безстрашно і жертовно піклуються про них». Предстоятель ПЦУ озвучив побажання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій стосовно практичних моментів, пов’язаних з відвідуванням вірними богослужінь та релігійних зібрань.

Зі свого боку Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав релігійні спільноти об’єднати зусилля у боротьбі з поширенням COVID-19 в період зимових свят. «Зараз ми наближаємося до важливих зимових релігійних свят: Різдва Христового, Хануки, дня святого Миколая, Водохреща тощо, — сказав посадовець. — У період святкування можуть виникати великі скупчення людей. Тому нам потрібно вжити спільних заходів, щоб мінімізувати кількість захворювань». Очільник Уряду подякував за пропозицію створити робочі групи для напрацювання спільних кроків. «Уряд та Всеукраїнська Рада Церков показали ефективну взаємодію навесні. Впевнений, що такий підхід буде продовжено і він дасть результат у майбутньому, адже всі ці дії — на благо суспільства», — зазначив Денис Шмигаль.

Учасники заходу обговорили також питання безперешкодного ввезення гуманітарних вантажів, медичного і військового капеланства, надання благодійної допомоги, проблеми біженців.

www.irs.in.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати