В Ефіопії стратили двох пасторів

22.11.2019
0
337

Два ефіопських пастори були обезголовлені в Себете, недалеко від столиці Ефіопії Аддіс-Абеби, під час недавнього спалаху насильства на адресу християн. Про це розповів співробітник фонду «Варнава», повідомляє ІА REGNUM.

Влада Ефіопії повідомляла, що ситуація на місцях стала «досить складною для християн», і багато церков були спалені в цьому році. Існує також неперевірене повідомлення про те, що група християн була вигнана з мусульманського міста Джінір.

Влада Ефіопії негайно направила армію в регіон для відновлення порядку після того, як 67 осіб було вбито і 213 поранено в Аддіс-Абебі протягом декількох днів безладів.

Вважається, що мусульманський активіст і високопоставлений магнат ЗМІ Джавара Мохаммед спровокував заворушення, оголосивши своїм прихильникам, що уряд зняв з нього особисту охорону. Спроби вуличних маніфестацій проти прем’єр-міністра Абія Ахмеда переросли в безпідставне насильство.

Джавара Мохаммед, який має при цьому американський паспорт, недавно повернувся в Ефіопію і, як повідомляється, закликав «обезголовлювати християн». З вересня 2018 року запеклі етнічні сутички призвели до того, що близько двох мільйонів ефіопів стали внутрішньо переміщеними особами.

invictory.org

 

 



Додати коментар

Пожертвувати