В Уганді мусульмани убили християнського священика

23.05.2021
0
320

3 травня 2021 року в східній частині Уганди мусульмани по-звірячому вбили священика незалежної п’ятидесятницької церкви Томаса Чікоому, залишивши сиротами 11 його дітей, повідомляє christianheadlines і sedmitza.ru.

Місцеві джерела повідомили Morning Star News, що вбивство сталося через кілька годин після участі священика в публічних дебатах в м. Палліса на тему християнства та ісламу, віри і духовності, на які його запросили мусульмани. Зустріч відбулася на міській парковці, де проводяться публічні обговорення різноманітних духовних і світських питань, важливих для місцевих громад. Як повідомили його рідні, священик виявився краще підготовлений до дискусії, ніж його опоненти. Він виявив глибокі пізнання Біблії та Корану, тож 14 осіб із присутніх прийняли рішення навернутися в християнство, з них — 6 мусульман. Розгнівані ісламісти почали викрикувати «Аллах Акбар» і погрожувати розправою. Священик змушений був поспішно покинути майданчик, щоб не розпалювати пристрастей і відправитися на машині додому разом з неповнолітнім сином.

«Коли вже під’їжджали до будинку, нас наздогнали і обігнали два мотоцикли, кожен із двома сідоками, які були одягнені в ісламський одяг, — плутано розповів журналістам наляканий син священика. — Нам залишалося проїхати метрів 200, але мотоцикли перекрили нам дорогу на перехресті біля початкової школи Налуфеня». Мусульмани накинулися з лютими звинуваченнями і погрозами на священика, який безуспішно намагався їх заспокоїти і напоумити, смиренно просячи дати дорогу. «Ця розмова відразу перейшла у гнівні викрики, вони в чомусь звинувачували батька, згадували дебати в місті, а потім один із них вдарив його в обличчя, — згадує син. — Я сильно злякався, вистрибнув у бічні двері і побіг додому через нашу плантацію маніоки».

Дружина служителя Джессіка Найкомба повернулася додому лише через годину і, почувши тривожну розповідь сина, зібрала кількох сусідів і кинулася на місце події. Проте ні чоловіка, ні нападників там не було. «Ми продовжили наші пошуки, і незабаром знайшли чоловіка у величезній калюжі крові, обезголовленого і з вирізаним язиком», — в сльозах розповіла жінка.  Незабаром із міста прибула поліція.

Із гнівним засудженням вбивства одразу виступили старійшини міської ради м. Палліса і єпископ Деніс Акора, керівник місцевого відділення Salvation Ministries International. Повідомляється, що міська поліція все ще проводить розслідування. Рідні, близькі та одновірці вражені звірячим вбивством і оплакують втрату батька, чоловіка і духовного наставника. За своє життя священик заснував 50 християнських парафій у східній частині Уганди. Він був відомим проповідником і священиком храму Святого Мартіна с. Нгалве.

«У цей тяжкий момент сім’я нашого покійного духовного побратима як ніколи потребує наших молитов, матеріальної допомоги та психологічної підтримки», — нагадав скорботним одновірцям єпископ Деніс Акора.

invictory.org

 

 



Додати коментар

Пожертвувати