В Уганді вбили п’ятидесятницького єпископа

29.06.2021
0
327

Затриманий мусульманський фанатик зізнався у вбивстві 70-річного єпископа в Уганді 11 червня 2021 року. Ісламські радикали напали на служителя як на «невірного, який збиває правовірних з істинного шляху». Одного з убивць в закривавленому одязі затримала поліція. Сиротами лишилися 13 дітей, повідомляють christianheadlines та sedmitza.ru.

Машину єпископа Френсіса Обо, старшого пастора Міжнародної п’ятдесятницької церкви «Духовний центр відродження» в селищі Одапако (округ Мпінгіре) зупинила група мусульманських екстремістів, одягнених в ісламський одяг, коли він з дружиною повертався додому з ринку приблизно о пів на дев’яту вечора, як розповіла його дружина.

Крістін Обо сказала журналістам Morning Star News, що один з чоловіків вигукував, що її чоловік «невірний, який змушує мусульман залишати іслам», що він «хулить слова Аллаха», що йому «Аллах виніс вирок». «Інший нападник наказав мені піти і зловісно додав: «Сьогодні — день твого чоловіка», — згадує жінка. — Коли я в страху відійшла на десяток метрів, рятуючи своє життя, то почула шум і схлипи чоловіка і зрозуміла, що його вбивають».

За словами Крістін Обо, вже вдома її почала бити лихоманка, горло здавили спазми і вона не могла вимовити ні слова. Налякані діти відвезли жінку в лікарню, де лікарі ввели заспокійливе для виведення її зі стану шоку. Вранці наступного дня вона прийшла до тями і зізналася старшому синові, що батька, очевидно, вбили радикальні мусульмани. Прийшовши на місце злочину, діти єпископа були вражені, виявивши там величезне скупчення християн і родичів. «Вони зібралися навколо мертвого тіла нашого чоловіка і батька і оплакували загибель свого пастора від рук мусульман» — каже дружина єпископа.

За даними місцевих джерел слідчі поліції незабаром виявили одного з підозрюваних імама Усмана Олінгха в закривавленому одязі і взутті. Вони заарештували його і ще одного ймовірного співучасника вбивства на ім’я Джафарі Като. Згодом рідних і близьких Френсіса Обо повідомили, що Усман Олінгха зізнався у вбивстві. «Він сказав, що не розкаюється в тому, що вбив єпископа, тому що здійснив цю славну справу в ім’я Аллаха, який велить винищувати всіх невірних, які збивають правовірних з істинного шляху. І що Аллах перебуватиме з ним у в'язниці, а невірні заслуговують смерті», — повідомив офіцер поліції.

Єпископ Обо курирував богослужбову і богословську діяльність в 17 церквах регіону. Активно проповідував християнське вчення серед місцевих мусульман і багато з них навернулися до християнства. «Інші мусульмани обурювалися його проповідницькою діяльністю, звинувачували в обмані своїх побратимів і погрожували страшною помстою, якщо він не припинить проповідь», — розповіла вдова.

4 червня 2021 року єпископ приймав колишнього мусульманського віровчителя, який свідчив про навернення до Ісуса Христа в їхній церкві. «Ця зустріч проходила в п’ятницю після обіду, — згадує Крістін Обо. — Кілька мусульман проходили повз церкву, почули арабську мову, зацікавилися і зайшли. Чоловіки були вражені і розгнівані, почувши, як колишній мусульманин хвалить Ісуса Христа як Свого Господа. Вони швидко пішли, і, не сумніваюся, що донесли про це своїм керівникам, а ті засудили мого чоловіка до смерті».

Благодійне служіння церкви також обурювало мусульман — особливо коли одному з колишніх мусульман подарували свиню в рамках проекту сприяння малому тваринницького бізнесу.

Напад став черговим серед багатьох випадків переслідування християн в Уганді, документально зафіксованих виданням Morning Star News. Конституція Уганди та інші закони захищають свободу віросповідання, в тому числі право на свободу проповіді своєї віри і навернення до іншої віри. Частка мусульман в країні не перевищує 12%.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати