В Індії 16-річний християнин був забитий індуїстами

13.07.2020
0
358

4 червня 2020 року Самару Мадкамі, 16-річний житель с. Кендугуда (округ Малкангірі, штат Одіші, Індія), був забитий камінням радикально налаштованими індуїстськими націоналістами, повідомляє «Голос мучеників — Корея».

«Самару Мадкамі був підлітком із малозабезпеченої сім’ї, — каже представник «Голосу мучеників» Хен Сук Фолі. — Він втратив матір у ранньому віці, тому батько виховував його сам. Три роки тому три сім’ї з с. Кендугуда, включаючи сім’ю Самару навернулися у християнство. Пастор незалежної церкви «Bethel House Church» Коша Мосакі проводив домашні богослужіння для новонавернених членів цих сімей».

Також Хен Сук Фолі зазначає, що пастору Коші кілька разів погрожували індуїсти, після чого він перестав відвідувати село для проведення недільних служінь: «Оскільки пастор залишив їх, Самару взяв на себе відповідальність проводити богослужіння вдома, не дивлячись на те, що був ще школярем».

4 червня о 21:00, коли сім’я Мадкамі спала, а батько був у від’їзді, націоналісти увірвалися в будинок і забрали Самару. Вони також викрали двох християн з інших віруючих сімей.

«Екстремісти привезли їх в гірську місцевість, — каже д-р Фолі. — Зав’язалася боротьба, Самару впав на землю, в той час як двом іншим віруючим, які були сильнішими і старшими, вдалося втекти».

Потім індуїсти розрубали тіло, закопали його біля схилу гори і покинули місце злочину.

5 червня заяву про зникнення Самару було подано до поліцейської дільниці округу Малкангірі сім’єю жертви. Член Всеіндійської християнської ради пастор Віджай Пусур допоміг батькові жертви Бхангу Мадкамі скласти протокол про те, що його син пропав безвісти. Сім’я жертви стверджує, що жителі села, упізнані як Деба Мадкамі, Будра Мучак, Аайта Кабаса і Рабу Маді були причетні до зникнення Самару. Поліцейські заарештували підозрюваних, знайшли і витягнули поховане тіло.

«Члени християнських сімей, включаючи сім’ю Самару, боялися за свої життя, проживаючи в рідному селі, — каже Хен Сук Фолі. — Пастор Віджай Пусур, вивіз їх і тимчасово розмістив у сусідньому селі».

«Голос мучеників — Корея» тісно співпрацює зі своїми сестринськими місіями з метою надання допомоги постраждалим сім’ям. Організація влаштовує збір коштів для підтримки сімей християнських мучеників і в’язнів в Індії через фонд «Сім'ї мучеників / сім'ї укладених» (FOM / FOP).

«На жаль, на даний момент в Індії зростає кількість віруючих, що переслідуються і навіть приймають мученицьку смерть в умовах поширення радикального індуїстського націоналізму», — підсумовує д-р Фолі.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати