В Індії побили і заарештували християн

30.09.2019
0
384

22 вересня 2019 року від 40 до 50 радикалів з індуїстської організації «Баджранг Дав» увірвалися в домашню церкву в Східній Індії. Вони побили пастора Манохар Прасад Варнваля та його дружину, порвали Біблії і розгромили приміщення. Лідер радикалів Ядав транслював процес у прямому ефірі на Facebook, повідомляє Morningstar News.

Поліція, прибувши на місце, замість того, щоб заарештувати радикалів, затримала пастора разом з сім’єю і громадою. На відео зафіксовано, як Ядав подякував поліцейським за допомогу і підтримку.

«Наше завдання — очистити цю територію від християнства, — заявив лідер індуїстської організації. — Вони дурять невинних людей, заманюють їх своїми трюками-зціленнями. Ми повинні покласти цьому край».

За словами пастора Варнваля індуїстські екстремісти в присутності поліцейських погрожували вбити його і його сім’ю, якщо вони не припинять богослужіння. Радикали змусили служителя написати заяву, де він обіцяє не проповідувати Євангелія і не проводити молитовних служінь.

Інспектор місцевої поліції Винод Джадхав заявив, що ніякого нападу не було і пастора ніхто не змушував підписувати документ.

Відомо, що перші погрози від організації Баджранг Дав в сторону цієї громади почали надходити на початку вересня.

У християнській правозахисній організації ADF-India повідомили про 15 випадків нападів на християн в Індії у перші два тижні вересня.

Індія займає 10-е місце у списку країн, які переслідують християн благодійної правозахисної організації Open Doors USA. У 2013 році країна займала 31-е місце, але ситуація погіршилася з приходом до влади Нарендри Моді з партії Бхаратія Джаната в 2014 році.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати