В Індії язичники переслідують християн

09.07.2021
0
311

У східній Індії племінні язичники-анімалісти, які поклоняються тваринам, змусили понад 50 християн із трьох сіл покинути свої будинки, бігти в джунглі та виживати в убогих куренях без їжі, води та електрики, повідомляють christianheadlines.

Християни належать до 13 племінних родин району Райагада (штат Одіша). «Зараз сезон дощів, і ми боїмося хвороб через постійну вогкість, антисанітарні умови та укуси отруйних комах», — каже в інтерв’ю Morning Star News Норі Канджака, житель с. Сікарпай. Язичники цього села знесли дахи з будинків шести християнських сімей, пограбували їх ущент, жорстоко побили і вигнали з села в джунглі. Ще п’ять християнських сімей залишили с. Котланга за 20 миль від Сікарпаю після погроз розправи від язичників. Вони прийняли ці погрози всерйоз, оскільки вже знали про долю своїх одновірців із Сікарпаю. Біженці двох сіл знайшли одне одного в джунглях і об’єдналися. «Після того, як язичники інших сіл почули звістку про наше вигнання, вони у свою чергу накинулися на своїх християнських сусідів із погрозами, побоями та знущаннями», — каже Норі Канджака. Так до вигнанців приєдналися ще дві родини із с. Чичинга, і нині вже 57 християн живуть з дітьми в убогих куренях із хмизу та поліетиленових пакетів.

Пастор Упаджукта Сінгх повідомив, що християнам із сіл Сіріпай, Кона та Тонгапай зазнають погроз та побиття. Християни подавали скарги до поліції, але їх майже не захищають. «Поліція заповнила дві форми, однак так і не допомогла, і християн цих сіл, як і раніше, цькують за віру», — обурюється пастор. Квартальна та районна поліція не діє, а деякі служителі закону навіть радять християнам зректися Христа, щоб помиритися з язичниками.

Пастор Пракаш Бхатра повідомив, що гоніння почалися в листопаді 2020 року, коли дві християнські сім’ї з с. Чичинг пішли на молитовне зібрання, а язичники тим часом винесли з будинків їхнє майно і спалили. А в с. Сікарпай індуси високої касти заборонили християнам влаштовувати весілля та брати воду з одної криниці. Незабаром вони увірвалися на богослужіння. «Наші божества живуть у селі, кричали вони, ваші молитви до Христа турбують наші божества, — згадує Норі Канджака. — Слово за слово, і вони заявили, що нам не місце в селі з нашими молитвами». Чоловіки-язичники почали бити християн, а жінки тим часом вирушили руйнувати покрівлі на їхніх будинках. Християни просили старійшин і старосту вгамувати сусідів, проте ті лише повторили, що християнські молитви не до вподоби місцевим божествам. Адвокат Самуель Танді повідомив Morning Star News, що місцевий суддя намагався примирити сторони шляхом підписання мирного зобов’язання перед магістратом. Проте на виклик магістрату з’явилися лише християни.

Тим часом у с. Кона християн зігнали з їхніх полів та посівів. Язичники зажадали, щоб ті зреклися віри, бо їхня праця не до вподоби богам. «Їхня тяжка праця та посіяне зерно — все зникло, — каже Пракаш Бхатра. — Врожай дістався їхнім гонителям». За словами пастора, до с. Тонгапай прийшли чужинці та підбурювали мешканців до нападів на християнських сусідів. Владі цього разу вдалося пригасити конфлікт і посадити сторони за мирні переговори.

За словами правозахисників з тих пір, як націоналістичний прем’єр-міністр Нарендра Моді прийшов до влади 2014 року, уряд Національного демократичного альянсу на чолі з індуїстською націоналістичною партією Бхаратія Джаната, яка активно виступає проти іновірців, нагнітає атмосферу ворожнечі в країні та заохочує індуїстських екстремістів до нападів на християн. Ось чому Індія нині займає високе 10-те місце у списку країн-гонителів християнства.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати