VI Національний день молитви за Україну

20.06.2021
0
357

12 червня 2021 року в Київському палаці спорту відбулося урочисте щорічне богослужіння-молитва за Україну, в якій беруть участь протестанти, католики й православні. Торік через карантин організатори змушені були провести молитву в онлайн-форматі.

Учасників привітав Девід Хасавей, британський євангеліст, за підтримки якого відбувається цей захід. Після цього до присутніх звернувся старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко, який закликав молитися про долю нашої країни. «Дякую всім, хто прийшов сьогодні, щоб вкласти свою лепту, наповняючи чашу молитов. Україна стоїть перед великими викликами і загрозами, багато з яких не під силу вирішити політикам чи економістам. Є речі, які може вирішити тільки Небо, тільки Бог! Ми віримо, що стоячи в проломі за нашу країну, ми побачимо великі зміни і благословення Боже!» — сказав служитель.

Як зазначають організатори, за минулий рік відбулося чимало доленосних змін у політичній і соціально-економічній площинах, країна продовжує відчувати силу спільної молитви й віри народу. На жаль, загрози та наслідки пандемії і тривалих карантинних обмежень дають людям привід для страху та безпорадності. Поруч із цим схід України досі потерпає від воєнного конфлікту. Однак, Бог не лишає України. Про ці та інші потреби в спільній молитві об’єдналися різні християнські конфесії і релігійні громади України. Священнослужителі закликали народ молитись про мир, мудрість для влади, зцілення сердець.

Учасникам презентували рукописну Біблію, що стала символом єднання країни навколо Божого Слова. Впродовж останніх трьох років 31094 жителі України долучилися до переписування цього фоліанту. І саме на сцені Національного дня молитви відбулася урочиста церемонія вручення представникам УБТ сертифікатів Національного рекорду України в номінаціях «Наймасовіший захід з переписування Біблії» та «Найбільша рукописна книга».

Перед тим, як усі священнослужителі разом вийшли на сцену для молитви, Девід Хасавей поділився своїм свідоцтвом: «Минуло рівно 60 років з того часу, коли я вперше потрапив до Радянського Союзу. Я побачив умови, в яких жив народ, і започаткував служіння — перевезення Біблій контрабандою. Щоразу, коли приїздив до країн радянського блоку, провозив до двох тонн літератури! Та через одинадцять років мене було заарештовано в Ужгороді». Він згадав, як перебуваючи в камері, де мав би просидіти 10 років, кричав до Господа. І одного разу сталося диво. «Таке враження, що небо відкрилось і я побачив славу Небес, світло наповнило в’язничну камеру. Я почув Божі слова, які Він колись сказав Мойсею: «Я зійшов, щоб тебе звільнити!» За два місяці мене й справді звільнили! Бог сьогодні говорить до вашого народу: «Я зійшов, щоб звільнити Україну!» — сказав Девід Хасавей.

Традиційно супроводжували Національне свято молитви оркестр, хор та виступи вокалістів.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати