Влада Куби знесла християнський храм

06.11.2020
0
266

В кінці жовтня влада міста Сантьяго-де-Куба знесла церкву «Зборів Божих» в районі Абель Сантамарія, яка була під наглядом з 2015 року, і будинки членів громади, які перебували на прилеглій території. Також заарештували пастора іншої церкви, який транслював знесення в прямому ефірі, повідомляє csw.org.uk.

За словами свідків, знести церкву планували ще з 2015 року. При тому, що община входить в найбільше релігійне об’єднання на Кубі і юридично визнана урядом.

Пастор підпільної церкви Ален Толедано, що живе в тому ж районі, транслював події в прямому ефірі у своєму профілі Facebook. Під час зйомки до нього підійшли люди в цивільному, відібрали телефон, затримали і відвезли служителя до поліцейської дільниці.

За заявою кубинської влади, знесення церкви було необхідним, щоб звільнити місце для будівництва залізниці. Чиновники Департаменту фізичного планування і житлового будівництва намагалися знести церкву в 2015 році, але відступили після того, як члени громади і інших конфесій провели мирний сидячий страйк у будівлі. Тоді ж влада погрожувала конфіскувати будинки у тих, хто жив на цій території.

Після початку служіння в 2003 році, пастор Толедано, який став свідком зносу, також регулярно ставав мішенню уряду. Його церкву двічі зносили, а в 2019 році — внесли до списку кубинців, яким заборонено виїжджати закордон.

«Руйнування церкви і виселення членів громади — це серйозне порушення свободи слова і віросповідання, — заявив генеральний директор міжнародної правозахисної організації Christian Solidarity Worldwide Скот Бауер. — Дії пастора Алена Толедано продемонстрували міжконфесійну солідарність. Ми захоплюємося його мужністю. Ми закликаємо кубинську владу негайно звільнити пастора Толедано і припинити переслідування його самого і його сім’ї».

invictory.com

 



Додати коментар

Пожертвувати