ВРЦіРО візьме участь в заходах
з нагоди Міжнародного дня зниклих безвісти

24.07.2020
0
310

Учасники засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, що відбулося 22 липня 2020 року в приміщенні Українського Біблійного Товариства, обговорили актуальний стан державно-конфесійних відносин та ситуацію з COVID-19. Вони зокрема, розглянувши вхідну кореспонденцію, висловили занепокоєння щодо підміни понять та вільного трактування держслужбовцями норм законодавства.

«Ми зі здивуванням читаємо лист від Міністерства юстиції України, який посилається на листи чи розпорядження Уряду, як такі, що вводять нові терміни в українське законодавство. Як відомо, нові поняття в законодавче поле вводяться виключно законом», — коментує старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко.

Глави конфесій вирішили повторно звернутися до Голови ВРУ Дмитра Разумкова задля відновлення діалогу та налагодження постійної взаємодії парламенту з ВРЦіРО. Слід відзначити, що протягом першого року діяльності Верховної Ради ІХ скликання ще не було зустрічей керівництва парламенту з Радою Церков.

Священнослужителі також підтримали ініціативу Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо проведення заходів, спрямованих на підтримку сімей, які втратили близьких на сході України та привернення уваги суспільства до проблеми зниклих безвісті. Як повідомляє Інститут релігійної свободи, заходи з нагоди Міжнародного дня зниклих безвісти плануються на 30 серпня 2020 року.

Рада Церков також обговорила ініціативу про створення нової бібліотеки Софії (Премудрості) та висловила свою підтримку цьому проекту. Розглянула проблематику протидії домашньому насильству. Зокрема, члени ВРЦіРО детальніше ознайомилися з проектом Інституту релігійної свободи, у рамках якого церкви розроблять спільну комунікаційну стратегію, спрямовану на запобігання насильства на побутовому рівні. Поряд із цим у релігійних діячів залишаються зауваження до так званої Стамбульської конвенції, з огляду на її ідеологічну заангажованість.

Глави конфесій також проаналізували результати діяльності Комісії ВРЦіРО з питань соціального служіння, які представив її виконавчий секретар о. Сергій Дмитрієв, та спланували низку спільних заходів на найближчі місяці.

Новим Головуючим у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій став митрополит Епіфаній, предстоятель Православної церкви України. Згідно положенням та регламентом ВРЦіРО ротація головуючого в Раді відбувається кожні пів року за черговістю в списку членів Ради.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати