Відбулася зустріч місіонерських лідерів у Мадриді

25.10.2018
0
588

З 15 до 18 жовтня 2018 року у столиці Іспанії відбулася зустріч лідерів п’ятидесятницьких місій Європи (PEM). Центральною ідеєю зустрічі став девіз «Піднімайте наступне покоління». Представники понад 60 країн Європи інформували про місіонерську ситуацію у своїх регіонах, ділилися практичним досвідом роботи, озвучували ідеї про те, як спрямувати на місіонерські поля наступне покоління.

Українську Церкву, місіонерські проекти та плани представляв завідувач місіонерського відділу УЦХВЄ директор місії «Голос надії», єпископ Микола Синюк. А також регіональний директор місії по Західній Європі, редактор газети «Голос надії» Юрій Троць. Присутні були поінформовані про євангелізаційно-місіонерські проекти УЦХВЄ та бачення майбутнього. Була представлена діяльність місії «Голос надії», як базової місіонерської інституції УЦХВЄ.

Підсумовуючи свій виступ на форумі, Микола Синюк зауважив: «По-перше — ми не піднімемо нового покоління місіонерів, якщо не піднімемо наших дітей і онуків у наших власних родинах. Якщо їм не цікаво те, що роблять їхні батьки, це буде нецікаво й молоді церкви. По-друге — необхідна співпраця із Святим Духом, як Духом місіонерства, який приводить у церкву гірших, а виводить кращих для здійснення Своїх намірів. На практиці це часто приводить до внутрішнього спротиву служителів і нерозуміння місійної природи Святого Духа. По-третє — потрібна співпраця один з одним. Українська церква володіє потужним місіонерським ресурсом — людьми. Захід обмежений у цьому, проте володіє потужним матеріальним ресурсом. Об’єднання зусиль дало б якісний результат для поширення Божого Царства».

Рішення Комітету PEM про проведення наступної зустрічі 12-15 листопада 2019 року у м. Києві засвідчило про особливу місіональну позицію УЦХВЄ.

Особливо приємною частиною перебування у Мадриді для учасників зустрічі стало відвідування вечірнього богослужіння української церкви ХВЄ, де служить пастор Ярослав Демко.

chve.org.ua

 

 



Додати коментар

Пожертвувати