Відкриття дому молитви у Межовій

20.08.2021
0
469

Ранок 8 серпня 2021 року розпочався для мене, як зазвичай, рано. І всі, з ким я був, прокинулися так само рано. Звершивши молитву, ще до восьмої години ми вирушили до нового дому молитви Церкви ХВЄ смт Межова. 

Біля входу в дім молитви зустріли гостей – єпископів Михайла Мокієнка, голову об’єднання церков Дніпровщини, та Миколу Синюка, директора місії «Голос надії», а також інших братів-служителів.

У братській кімнаті, де зібралися служителі, щоб визначитися з порядком служіння, Михайло Мокієнко одразу зазначив: «Це Боже чудо, що такий красень з’явився саме в Межовій, бо були моменти спокуси, щоб закрити тут служіння». Понад рік на місці теперішнього дому молитви нічого не було, і тільки Бог бачив, що тут буде. А тепер побачили всі.

«Як Тебе за це не славити, мій Боже?» – співав гурт «Благовісник» з Вишнівця, що на Тернопільщині. Пастор Степан Мороз із Волині також сказав, що цей будинок – чудо для місцевих жителів і для гостей. Він брав безпосередню участь у будівництві й бачив, як місцеві люди дивувалися, що так швидко звершилася робота.

У цьому домі вже є й нові спасенні, які увійшли в Христову Церкву. Зі сльозами місцева жителька Марія свідчила, як Бог її порятував. Довго вона шукала зцілення й допомоги в людей, а полегшення не було. Прийшов час – і Господь подарував їй зцілення й спасіння.

«Алілуя, слава Святому!» – співав гурт «Благовісник», а з ним – уся церква! І як же не славити й не співати?  Служитель Володимир Федорук щиро дякував Богові, що йому у 2003 році після закінчення біблійного інституту Михайло Мокієнко довірив євангелізаційну працю в Межовій. Він особливо тепло згадував Першу українську церкву в Сакраменто, яка брала участь у зведенні цього дому фінансово.

Слухаючи свідчення, пісні, я нарешті перейнявся думкою: та це ж справді свято – і не тільки християн Межової, а й усіх! «Мешканці Межової, ваші межі визначив наперед Бог, щоб ви на цьому місці шукали Живого Бога!» – так закликав присутніх на святі Віталій Оніщук, заступник директора місії «Голос надії».

Микола Лещик (США) зазначив, що вся слава за цей дім належить виключно Богові! «Слухайте й знайте, усі жителі Межової! Сьогодні, 8 серпня 2021 року в Межовій престольний празник – відкриття Божого храму! – вигукнув він і запитав: – Тож де найкраще місце на землі? Може, у цьому домі? Найкраще місце на землі біля ніг Ісуса Христа. Цей дім лише споруда, а головний – Господь. Він наповнює наші серця Духом Святим. Дім молитви не самоціль, не мета. Наша мета – досягти Ісуса Христа, бути в Божому царстві. Ми прийшли в дім молитви, щоб тут спільно, разом поклонитися Богові. Цей дім – свідок слави Божої на цій землі!»

Директор місії «Голос надії» Микола Синюк закликав присутніх до молитви посвячення дому молитви. У своїй промові він зазначив, що церква Христова – це живі люди, у серцях яких перебуває Святий Дух: «І самі, немов те каміння живе, будуйтеся в дім духовий, на священство святе, щоб приносити жертви духовні, приємні для Бога через Ісуса Христа» — цитував він 1Петр.2:5. І почалася щира молитва служителів за посвячення дому молитви для Божої слави... Нехай цей дім наповниться спасенними душами й звідси потече ріка Духа Святого в навколишні села!

Євангеліст із Полтавщини Володимир Бобик зазначив: «Кожен, хто прийде в цей дім, одразу скаже, що дуже гарна у вас церква. Але ви пам’ятайте, що церква – це ми. Ми гарні в Господа. Кошара вже є, а ми його вівці. Нехай отара Божа примножується! Нехай у цьому домі завжди буде пожива для овечок».

Єпископ Михайло Мокієнко розповів, як Бог спонукав його розпочати працю з відкриття церков у Дніпропетровській області. Він розпочав другу частину служіння – рукопокладення Володимира Федорука на служіння пастора. Бо ж церква – це структура Божа, а в церкві Бог передбачив Своїх служителів, які повинні виконувати свою службу з любов’ю до Бога й до людей.

Чекаємо, що церква смт Межова вийде далеко за свої межі!

Геннадій Андросов



Додати коментар

Пожертвувати