Відкриття дому молитви у Варяжі

29.11.2019
0
1001

24 листопада 2019 року відбулося урочисте відкриття дому молитви в с. Варяж Сокальського району Львівської області, де вже 14 років працює місіонер «Голосу надії» Олександр Мазурук. За час його служіння в селі утворилася церква, яка зараз налічує 13 членів.

Святкове богослужіння відвідали служителі області, керівництво місії, односельчани та спонсори. Олександр Мазурук, розповідаючи історію служіння й будівництва зазначив: «Коли я вперше відвідав це село, то дізнався, що за радянських часів тут жили троє віруючих жінок. Це було для мене великим підбадьоренням. І коли ми почали тут проводити зібрання, першим членом церкви став брат Іван — син однієї з тих жінок, який вже був віруючим і відвідував сокальську церкву. Ми стали з ним проводити розбір Божого Слова на дому, почали приєднуватися сусіди, родичі… Коли придбали цю ділянку, тут стояла дерев’яна хатинка, у якій і проводили спершу зібрання. Але з часом ставало все тісніше і стали замислюватися над будівництвом дому молитви. Вагалися, молилися  — адже община надто мала, щоб самостійно справитися. Але з вірою почали оформляти документи. Перше чудо для мене — у той же день, коли отримав у Сокалі дозвіл на будівництво, до мене підійшов один знайомий брат і каже: «Уже завтра до тебе приїде бригада!» Лише за місяць була піднята і накрита коробка майбутнього дому молитви! Пізніше до нашої праці приєдналися брати Юрій Нагорний, Олександр Романюк. Хочу від щирого серця подякувати всім спонсорам, усіх хто власними руками і молитвами доєднався до цієї праці, результат якої ми сьогодні святкуємо. Я вірю, що цей дім молитви буде переповненим!»

Церкву вітали екс-голова львівського обласного об’єднання єпископ Роман Ляховський, старший пресвітер об’єднання церков ХВЄ Львівської області Володимир Якимів, голова Волинського об’єднання церков ХВЄ, регіональний заступник старшого єпископа єпископ Михайло Близнюк, заступники директора місії «Голос надії» пастори Віталій Оніщук та Євген Мельничук, місіонер Петро Височанський та інші.

Завершальну проповідь виголосив єпископ Микола Синюк. «Сьогодні будуються доми молитви, будуються сім’ї, будується держава… Але найдосконалішим архітектором і будівельником є Бог, — зауважив служитель. — Він має два проекти. Перший Господь завершив самостійно — це Всесвіт, Земля і все що її наповнює. А другий проект Він здійснює у співпраці з людьми — це Церква. Всемогутній Бог, Який може усе зробити Сам, Який може з нічого зробити щось — має потребу в нас, слабкий людях! Ми співпрацівники Божі, ми не випадково на цій землі, тим більше не випадково — в церкві. І Бог має ціль щодо кожного з нас!»



Додати коментар

Пожертвувати