Відкриття волинської філії КБІ в Луцьку

30.11.2019
0
824

29 листопада 2019 р. розпочала роботу філія Київського біблійного інституту при Волинському об’єднанні Української Церкви Християн Віри Євангельської. В урочистому відкритті взяли участь голова Волинського об’єднання УЦХВЄ єпископ Михайло Близнюк, директор КБІ Олександр Давиденко, декан КБІ Алла Ничипорук, завідувач євангелізаційного відділу УЦХВЄ Олександр Попчук, який у цей день провів семінари для студентів, завідувач відділу освіти Волинського об’єднання УЦХВЄ Микола Волков, ректор Волинської філії КБІ доктор богослов’я Андрій Ходорчук та інші служителі й гості. Цього року забажало навчатися 55 чоловік. Багато хто з них служителі церков та ті, хто має вищу освіту, здобуту у вишах України.

Андрій Ходорчук, директор Волинської філії КБІ, доктор богословських наук:

– Ініціатор навчання – Волинське обласне об’єднання. У минулому році в Київський Біблійний Інститут було подано з Волині 18 заяв. Зважаючи на таку кількість бажаючих навчатися, вирішили відкривати свій заклад. Про це ми думали вже не один місяць, а то й рік. Звернулися до Київського біблійного інституту – і він погодився відкрити в нас свою філію з підготовки молодшого бакалавра церковного служіння.

Мета навчання – не просто підготувати бакалаврів з богослов’я, а саме, наголошую, бакалаврів церковного служіння. Ідея і мета обласного об’єднання – підняти кваліфікацію діючих служителів і підготувати до праці нових. Тобто – акцент тільки на церковне служіння: пасторське, проповідницьке, душеопікунське, дитяче, табірне, глухим та інші. Крім цього, під час навчання буде церковна практика, що відмічатиметься в спеціальному щоденнику, що дуже корисно як самим студентам, так і церквам, від яких вони навчаються.

Олександр Давиденко, ректор Київського біблійного інституту:

– Ми завжди розглядали служіння Київського інституту в контексті служіння нашого братерства. І одна з наших цілей – забезпечити наші церкви служителями різного рівня. Тому наша мета – відкриття філій біблійного інституту за домовленістю та за згодою обласних об’єднань.

Тут, на Волині, набрана група з близько 50 студентів, які будуть навчатися в п’ятницю та суботу в кінці місяця протягом двох з половиною років. Звичайно, що багато хто з них не зміг би поїхати в Київ на навчання. Тому ми можемо бути благословенням для багатьох віруючих Волині та для Волинського обласного об’єднання. Я радію, що Господь дав нам таку можливість служити, що Він благословив братів, зокрема Михайла Близнюка, Миколу Волкова, Ігоря Скоця, Андрія Ходорчука, для цієї справи – і була ними пророблена немала робота, щоб ця подія сталася.

Я радію, бо вірю, що християнська освіта міняє людей на краще, бо, як кажуть у народі, учення – світло, а невчення – пітьма. Коли ми говоримо про освіту, то ставимо три цілі: перша – це пізнання Бога, близькість  до Нього, зміни в характері, коли людина стає більш духовною, проявляє дари Духа; друге – спонукати до активного служіння, і в програмі є практичні заняття; третє – це глибокі богословські знання, які стосуються різних напрямків служіння. Якщо через два з половиною роки люди, отримавши диплом молодшого бакалавра, стануть ближче до Бога, набудуть практичних навичок в служінні та глибокі богословські знання, щоб аргументувати свою віру та християнську позицію, то наше завдання буде виконано.

Підкреслюю, що теперішня група студентів дуже сильна, і є надія продовжити навчання до ступеня бакалавра, а в перспективі й заснувати біблійний заклад на Волині.

Теперішнім студентам бажаю бути цілеспрямованими, щоб розуміли, для чого навчаються. Для всіх ціль спільна – будувати церкву, але в  кожного є ще свій напрямок. Для одного – праця з дітьми та молоддю, хтось працює в лікарні, ще хтось трудиться в іншій сфері. Але всі поширюють Царство Боже. Тому кожному студенту бажаю мати чітке спрямування в праці й розуміння, для чого йому потрібні знання, а також діяти.  Тобто, здобуваючи знання, обговорюючи ідеї, осмислюючи їх, – впроваджувати їх в практику і щось змінювати в своєму житті. Якщо мало євангелізував, то щоб став більше це робити, якщо в недільну школу приходило мало діток, то запропонувати таку програму, щоб їх прийшло більше. Тож Божих благословень у навчанні та праці!

Василь Мартинюк



Додати коментар

Пожертвувати