Засідання Комітету УЦХВЄ

06.08.2021
0
315

28-29 липня 2021 року відбулося виїзне засідання Комітету УЦХВЄ. Старші служителі п’ятидесятницьких церков з усіх регіонів України зібралися у форматі «без краваток» у Фастівському районі Київщини. Питання, які розглядалися: розвиток душеопікунської праці, вчення про десятину й пожертви, фінансові гарантії для священнослужителів.

Розпочалося засідання із зібрання, під час якого старший єпископ Михайло Паночко закликав служителів триматися трьох речей: завжди залишатися мужами віри, пасти отари Божі з ретельністю, пильнувати, щоб самому не збитися з дороги. Перший заступник старшого єпископа Анатолій Козачок наголосив на важливості завжди і скрізь ставити на перше місце Боже Слово, а не досвід чи особисті відкриття.

Робоча частина засідання розпочалася зі звіту Михайла Паночка, який здійснив низку поїздок Україною та одну закордонну. Після чого Анатолій Козачок розпочав дискусію про душеопікунську працю в регіонах. На жаль, семінари на цю надважливу для сучасних церков тему, відбулися тільки у лічених областях. Більшість об’єднань запланували подібні заходи на осінь. Також служителі пролонгували роботу над редагуванням Посібника із душеопікунства.

Особливе місце в ході засідання служителі приділили дискусії про матеріальне служіння. Ідея запровадити фінансування офісів обласних об’єднань та УЦХВЄ за принципом «10:10:10» (принцип десятин) обговорювалася в колі служителів уже давно, а тепер настав час для її втілення. Історично склалося, що чинна модель фінансування (для Головного офісу в м. Києві – це 1 грн з одного члена церкви на місяць та одноразовий збір на День братерства) не скрізь працює і не забезпечує наявних потреб.

Ще одне актуальне питання — фінансові гарантії для служителів, у тому числі при виході на пенсію. Про можливості, які відкриває перед служителями створення незалежних пенсійних та інвестиційних фондів, присутнім розповів Директор Асамблей Божих в Україні Джеральд Долар. Загалом тема викликала жваву дискусію, яка закінчилася одноголосним  прийняттям Постанови Комітету УЦХВЄ. У документі затверджено три пріоритетних напрямки: 1) пасторам активно навчати вірян п’ятдесятницького вчення про десятину та власним прикладом залучати людей до фінансового служіння; 2) кожна церква має скласти бюджет на рік та поінформувати про нього членів громади; 3) старші пресвітери обласних об’єднань зобов’язуються провести роботу щодо забезпечення пасторів церков області достойним фінансовим забезпеченням. Звичайно, втілення даної Постанови займе певний час. Утім  старші служителі бачать майбутнє за таким принципом, який дозволить не тільки належним чином підтримувати служителів, але й відкрити багато нових проектів, котрі працюватимуть для Божого Царства в Україні. І крім того — зробити більш привабливим пасторське служіння для молодого покоління.

На другий день, 29 липня, служителі мали дискусію щодо розвитку церковної структури та низки інших актуальних питань.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати