Зберегти покоління для Бога
Конференція лідерів дитячого служіння

15.03.2019
0
493

7-10 березня 2019 року на базі МОЦ «Фавор», неподалік міста Радомишль Житомирської області, відбулася конференція лідерів служіння дітям та підліткам УЦХВЄ, у якый взяли участь понад 220 учасників з усієї України.

Основним питанням конференції було: «Як зберегти покоління для Бога?». «Сьогодні ми просто зобов’язані думати про майбутнє. Зобов’язані мати бачення», — зазначив Ростислав Мурах, старший пресвітер Хмельницької області. У семінарі він говорив про те, як служителям отримати бачення від Бога.

«Уже третій рік поспіль ми організовуємо конференцію в Радомишлі. Цього року вона не суто табірна, як минулі роки, але для всіх лідерів служіння дітям і підліткам. До року сім’ї в Україні ми презентували табірну програму», — сказала Наталія Савчук, відповідальна за служіння в дитячих та підліткових таборах УЦХВЄ.

Окрім загальних семінарів, працювали секційні заняття на такі теми: співпраця зі служителями та побудова стратегії (Ротислав Мурах), клуби та гуртки як післятабірна робота з дітьми та підлітками (Роман Рязанцев та Олексій Марченко), принципи християнського виховання в сім’ї та праця з батьками (Юрій Соломатін), викладання в недільній шоклі (Оксана Вознюк), збереження «цифрового» покоління (Лариса Мурах), інтернет-служіння (Антоніна Соколова), організація християнських таборів для дітей і підлітків (Наталія Берник), благовістя сучасним дітям (Тетяна Сердюк), служіння дітям з інвалідністю (Лариса Мурах). Власним досвідом роботи з підлітками поділилася Тетяна Царук.

«Тема конференції «Як зберегти покоління» — дуже актуальна, — зауважив Віталій Білей, представник Закарпатської області. — Бо під час переходу з підлітків у молодь, церква часто втрачає. Для того, щоб їх зберегти нам порадили хорошу модель. Якщо молодь стане другом для підлітків, вона зможе з часом привести їх у церкву. Якщо у вашій церкві є діти, є підлітки, дуже важливо їх вже зараз залучати в служіння. Давати їм можливість відкривати свої таланти і здібності. Це їх мотивує, окриляє і надихає!»

Старший пресвітер Тернопільської області Віталій Яцюк у своєму семінарі відзначив, що зберегти покоління для Бога без Бога неможливо. «Нам як християнам не можна покладатися виключно на власні сили, розум та інтелект. Конче необхідно визнати своє безсилля перед Господом та перебувати у постійному навчанні. Не боятися брати відповідальність за служіння, воно не має бути занедбаним» — сказав він.

«Наша ціль — показати дітям, що бути дитиною Божою це особливе благословення, — зазначила Лариса Мурах, завідувачка відділу служіння дітям та підліткам УЦХВЄ. — Щоб заволодіти серцями дітей, необхідно приділяти їм час. А також перебувати в молитві та єдності з Богом. Нам треба серйозно ставитися до дитячих переживань, довіряти дітям».

Софія Ярошенко, chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати