Зустріч місіонерів на Київщині

29.06.2022
0
496

27-28 червня 2022 року на базі християнського відпочинку «Територія змін» с. Скригалівка Київської області відбулася регіональна зустріч місії «Голос надії». На захід приїхали 67 місіонерів з Сумської, Полтавської та Житомирської областей. Також були представники Київщини.

Під час повномаштабної війни в Україні місіонери є одними з активних учасників різних соціальних проектів, завдяки яким надається духовна та матеріальна допомога вимушеним переселенцям та постраждалим.

Валентин Ярошенко мав семінар на тему: «Несподівані ситуації під час проповіді». Свій виклад він підсумував кількома рекомендаціями: «По-перше, молімося. По-друге, готуймося. По-третє, будьмо гнучкими. Четверте: будьмо тактовними. П’яте: випромінюймо спокій. Шосте: зменшуйте напругу жартами, якщо це доречно. Сьоме: ніколи не біймося зупинити проповідь. Бог допоможе в тому, де ми безсилі, але Він не допомагатиме в тому, що ми можемо зробити самі».

Заступник старшого єпископа Анатолій Козачок у своїй промові говорив про важливість особистих стосунків з Богом під час війни і зауважив що «вірити — означає долати страх, покладаючись на Божу волю». Також він закликав пам’ятати про своє призначення — служити.

Сергій Тарасюк говорив на тему «Євангелізація під час війни». Він зауважив: «На наших зустрічах я говорив нашим служителям: брати, ми маємо зараз відкрити двері наших домів молитви для щоденних молитов. Щоб люди мали можливість щоденно молитися, чути Євангеліє та отримувати допомогу. І там, де повідкривали, сьогодні є плід — каються люди, готуються до хрещення. Слава Богу!» Він також розповів, як після Різдва їхні церкви отримали слово від Бога, що буде війна і стали готуватися — збирати продукти та медикаменти, молитися, щоб Бог відвернув загрозу.

Микола Синюк у семінарі «Місія в екстримі» проводив аналогії із життя пророка Єлисея для сучасності. «Єлисей — унікальна особистість, яка брала на себе відповідальність. От Бог користується людьми, які вміють себе присвятити, які вміють поставити крапку на тому, що було вчора і вирушити в невідоме завтра» — підкреслив служитель.

Невід’ємною частиною таких зустрічей є спільні молитви, спів, спілкування один з одним та обмін досвідом. В часи кризи кожен свідомий служитель потребує підтримки, яка виражається у молитві, пожертві, пораді та слові потіхи.



Додати коментар

Пожертвувати