Звернення Правління УЦХВЄ щодо вакцинації від COVID-19

31.10.2021
0
342

Священнослужителям Української Церкви Християн Віри Євангельської.

Шановні брати!

За результатами обговорення Правлінням УЦХВЄ від 6 жовтня процесу вакцинації проти COVID-19 просимо вас, спілкуючись з людьми, користуватися наступними рекомендаціями:

1.Вакцинація є частиною медицини, а не теології. Звідси прохання уникати розгорнутих тлумачень та рекомендацій, якщо ви не є дипломованим медичним спеціалістом. Як і будь-яка медична маніпуляція чи втручання, вакцинація має в основі довіру до медичного препарату чи протоколу лікування зі сторони пацієнта. Найкращим порадником тут є ваш сімейний лікар. Саме він знає стан вашого здоров’я, включаючи можливі ризики, хронічні стани та потенційні наслідки.

2. Право вільного вибору подароване людині Творцем і є невід’ємним. Ми наголошуємо на необхідності дотримуватися принципу добровільності щодо вакцинації. Відверте чи приховане примушування вакцинуватися недопустиме.

3. Неприпустимими є зневага, приниження чи дискримінація в будь-якому вигляді щодо вакцинованих/невакцинованих в церковних громадах. Навпаки, християни мають подавати приклад шанобливого ставлення до кожної людини в суспільстві.

4. Інформація, що поширюється щодо вакцинації, як способу нанесення числа звіра, чипізації, зовнішнього управління через вайфай, блютус, 5G/7G, вказує лише на те, що її автори забули шкільну освіту та невірно тлумачать тексти Святого Письма про події останнього часу.

5. Вакцинація не є гріхом та не веде до втрати спасіння. Ще раз наголошуємо, що вакцинація, як медична процедура, не має релігійної складової та не перешкоджає реалізації свободи віросповідання. Медичний персонал схиляє/примушує при відмові вакцинуватися до визначення «з релігійний переконань» чим створюється хибне уявлення про людину та тенденційне ставлення до Церкви. В подібних ситуаціях, рекомендуємо вживати натомість «з власних переконань» та наголошувати на відповідальності людини щодо її власного здоров’я.

Правління УЦХВЄ

chve.org.ua



Додати коментар

Пожертвувати