«Допоможи ближньому»:
християни підтримують малозабезпечених

08.05.2020
0
502

Ініціативу однієї київської родини, котра на початку карантину за власний кошт закупила продукти й почала роздавати літнім сусідам, одразу підхопило чимало християн. Сьогодні акція «Допоможи ближньому» набирає обертів — аналогічні служіння виникли вже і в інших містах.

«Коли на початку карантину повідомили, що літні люди — найбільша група ризику і вони мусять сидіти вдома, виникло логічне запитання: а що вони їстимуть, якщо не будуть виходити навіть до магазину? Добре, коли поряд є діти, або свідомі сусіди. А якщо ні? — розповідає ініціатор акції В’ячеслав Когут, директора Департаменту соціального служіння УЦХВЄ. — Почалося з того, що ми зі старшою донькою закупили продукти в супермаркеті, на скільки дозволяв бюджет, а потім усією родиною поїхали їх роздавати. До справи одразу приєдналися брати та сестри із нашої церкви. Усі разом скинулися фінансами, надали свій транспорт. Один підприємець з іншої євангельської церкви, побачив інформацію про нашу роботу і загорівся. Він закупив продукти одразу на кілька тисяч наборів, 800 з яких безкоштовно передав нашій громаді. Загалом зараз ми уже роздали більше тисячі продуктових наборів».

Спочатку волонтери роздавали продукти на вулицях. Надали більш як півторисотні наборів для підопічних благодійного фонду «Карітас Київ». Потім через голів районних адміністрацій у місті Києві отримали списки нужденних. Ще частину продуктових наборів передали військовим капеланам. Понад сотню — направили на Житомирщину у села Магдин і Личмани Овруцького району, що погоріли під час лісових пожеж.

«Дякую Господу і кожному, хто долучився до акції «Допоможи ближньому» та інших соціальних проектів під час карантину. Хай Бог вас рясно благословить! Допомога незахищеним верствам населення — гарна нагода засвідчити людям про Божу любов, яка цілюще діє, і на них і на нас самих» — каже В’ячеслав Когут.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати