«Дорогоцінний скарб»
Cлужіння сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю

28.11.2019
0
592

23 листопада 2019 року в «Церкві Христа Спасителя» відбулася зустріч 13-ти сімей, які виховують дітей з інвалідністю. Такий захід на базі цієї церкви відбувся вперше і мав назву «Дорогоцінний скарб». Поки з дітьми окремо займалися вчителі недільної школи, батьки мали змогу поспілкуватися між собою.    

На зустрічі були присутні служителі церкви Петро Мельник, Ігор Скоць, лікар Олександр Третяк, а також Оксана Семенюк із церкви «Фіміам», яка багато років піклується про двох дочок з ДЦП.

Кожен з батьків розповів про своїх дітей, про труднощі, з якими зустрічаються в догляді за ними. Атмосфера була дружньою і відкритою. Розповіді часто переривалися сльозами. На завершення бесіди разом помолилися.

А діти в цей час переглянули виставу, мали біблійний урок та заняття з рукоділля, а також вивчали пісні та гралися.

В кінці на усіх чекала вечеря й подарунки.

Ідея зустрічі виникла у студентки Євангельської теологічної семінарії Ірини Кочемби. Її магістерська робота стосується дітей з інвалідністю, і для написання праці необхідно було провести дослідження. Вона почала шукати такі сім’ї. У процесі виявила потребу: і батькам, і дітям бракує спілкування й підтримки. З’явилася думка, яку підтримали служителі, щоб організувати спеціальний захід, де люди з подібними обставинами могли б познайомитися та отримати допомогу церкви. До підготовки активно долучилася молодь церкви, зокрема зібрали дуже багато домашньої випічки, з якої створили солодкі подарункові набори.

У майбутньому волонтери планують продовжувати служіння дітям з інвалідністю та їхнім батькам у різних форматах. Вони також сподіваються, що це надихне і інші церкви звернути увагу на тих, хто потребує підтримки.

Неля Оніщук



Додати коментар

Пожертвувати