«Наші плани – у Божих руках»
Конференція для дружин служителів

19.11.2018
0
511

Жіноче служіння Української Церкви ХВЄ має давню і добру історію. За 25 років діяльності відділу (відповідальна – Віра Деркач) вималювалася чітка й ефективна структура – служіння діє за різними напрямками у більшості місцевих церков, охоплюючи сестер різних соціальних категорій. Відділ опікується вдовами, самотніми і розлученими жінками, незаміжніми, одруженими тощо. У планах – розширення служіння для дівчат, а також активне залучення до служіння самих дівчат. У фокусі особливої уваги – праця з невіруючими жінками. У цілеспрямованій діяльності поза увагою залишилися сестри, які не менше, аніж інші, потребують підтримки і поради. Мова – про дружин служителів. Їм служать не так вже і часто.

Перша конференція для дружин служителів була пробною. 28-30 вересня до Затоки (Одеська область) з’їхалися сестри, чоловіки яких служать у церквах Південно-Східного регіону України. Гаслом стали слова з Послання до євреїв: «Та не є Бог несправедливий, щоб забути діло ваше та працю любови…» (Євр. 6:10). Конференція показала, що зустрічі такого роду вкрай потрібні. Тому відповідальні за навчальний напрямок відділу жіночого служіння Галина Терещенко і Віта Лисюк організували другу таку конференцію, цього разу – для дружин служителів церков Центральної України.

Конференція проходила 5-7 листопада 2018 року в оздоровчому центрі «Фавор» на Житомирщині. Більше 80 учасниць з церков Києва і Київської, Житомирської, Чернігівської, Сумської, Кіровоградської, Черкаської, Харківської і Полтавської областей разом молилися, навчалися, ділилися досвідом і переживаннями, відпочивали.

Старший пресвітер обласного об’єднання церков ХВЄ Житомирщини Руслан Юзюк благословив сестер щирим словом і молитвою.

Практичними порадами ділилися дружина служителя з багаторічним стажем Надія Комендант і Галина Терещенко, досвідчена дружина єпископа. Семінар на тему «Справжня я» виклала Людмила Бендус.

Старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко виголосив слово настанови, взявши за основу текст Еф.1:3-4. Він говорив про благословення, які заховані у Христі. «Віра в Бога наділяє особливим статусом, але й накладає особливу відповідальність. Без розуміння цього неможливо бути ефективною християнкою» — сказав служитель.

Співом упродовж всіх трьох днів зустрічі служив вокальний гурт із Коростеня.

Насамкінець учасниці взяли участь в особливому проекті – створенні рукописної Біблії.

Планується провести такі ж конференції для дружин служителів церков Північно-Західного і Південно-Західного регіонів України.

Людмила Бендус, chve.org.ua



Додати коментар

Пожертвувати