«Носіть тягарі один одного»
Конференція дитячих служителів

09.12.2019
0
402

29-30 листопада 2019 року в приміщенні КБІ відбулася звітна конференція служителів дитячого та підліткового служіння УЦХВЄ. Учасники — 56 служителів майже з усіх областей України — підсумовували роботу за рік, обговорювали нагальні питання душеопікунства серед дітей та обмінювалися ідеями для подальшого служіння.

Присутніх привітав старший єпископ Михайло Паночко. «Неправильно відділяти дітей від церкви. Бажаю вам особливої мудрості і глибокого усвідомлення, що праця з дітьми є архіважливою, — наголосив він. — Ми з вами — Христова армія. У команді має бути дисципліна і постійна праця. І пам’ятайте: при успіху не треба задирати носа, а при поразці — не можна впадати у відчай».

Інна Алконова, вчитель-методист з Рівного, провела семінар на тему душеопікунства. «Господь хоче, щоб ми стали Пастухами дитячих сердець, навчилися бачити їхні потреби, переживання, рани серця, — сказала вона. — Тоді можна буде словами принести зцілення, молитвою — підтримку, а Божим Словом — наставлення на подальше життя». Найбільшою проблемою, за її словами, є неготовність вчителів взяти на себе тягарі дітей. «Господь сказав: «Носіть тягарі один одного», — зауважила спікер. — Дуже часто душеопікунство починається з того, щоб побачити чи не голодна дитина, чи вона вдягнена, а якщо ні, то чому. Часто треба копати глибше: провести бесіду з батьками, служителями».

Що робити з засиллям ґаджетів у церквах? Цим неоднозначним питанням задавалися дитячі служителі протягом другого дня конференції. Даниїл Качуляк, один з лідерів молодіжного руху Spirit Time, розповів про популярність різноманітних мобільних програм, що зростає. «Досить часто наших дітей просто немає у реальному житті, — сказав він. — А де ж тоді їх шукати? Йти за ними у соцмережі чи навпаки «витягувати» їх звідти, поєднуючи віртуальний світ з реальним життям та навчаючи правильно користуватися технологічними здобутками людства?» Антоніна Соколова, вчитель-методист з Дніпра, розповіла про правила користування соціальними мережами.

«На конференції ми піднімали актуальні питання. Зокрема, питання душеопікунства, яке на досить низькому рівні розвинуто в церквах і в служінні дітям. Питання ґаджетів — теж досить цікава тема. Але тут складно прийняти єдину позицію для всіх», — підсумувала Лариса Мурах, заввідділу служіння дітям та підліткам УЦХВЄ.

Софія Ярошенко, chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати