«Партнерство, заради досягнення всього світу»
Консультація PEM

22.11.2019
0
445

З 12 по 15 листопада 2019 року в Києві проходила консультація П’ятидесятницьких Європейських Місій (РЕМ). На урочисте відкриття цього міжнародного форуму, що відбувся на базі церкви «Філадельфія», прибули лідери різних місій з усіх частин Європи. Також прийшло багато киян, повідомляє chve.org.ua. Зокрема, у конференції взяли участь регіональні директори та керівництво місії «Голос надії».

Учасників консультації, яка зібрала понад сто лідерів PEM, привітав старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко. Він закликав присутніх до єднання в молитві й діях: «Проблема Європи і України — немає єдності між віруючими. Щоб змінити суспільство, віруючі люди мають бути однодушні».

Голова РЕМ Рауно Мікконен зазначив: «Головна тема наших консультацій — «Партнерство, заради досягнення всього світу». Ми молимося, щоб Бог покликав молодь до місіонерства. Ми віримо і бачимо, що Україна має величезний потенціал для світу у плані місії. Ви вже зробили багато протягом минулих десятиліть. Однак раніше ваші місіонери їхали здебільшого на Схід, а зараз прийшов час відправляти місіонерів також і на Захід».

Заключну проповідь сказав глава П’ятидесятницької європейської спільноти (PEF) Пелле Хорнмарк зі Швеції. Він нагадав присутнім, що «не варто чекати якихось змін у цьому світі, поки не відбудуться зміни всередині людини».

За чотири дні  консультації делегати європейських місій розглянули десятки актуальних питань, що стояли на порядку денному РЕМ.

У середу 13 листопада учасники заходу здійснили особливу молитву за недосягнуті Євангелієм народи та групи (їх у світі — понад 7000). Узявши до рук багатометровий список глави та служителі місій молилися разом про спасіння для цих народів. Стефан Росс (Німеччина) запросив приєднуватися до місії.

Як повідомив директор Департаменту місіонерського служіння УЦХВЄ Микола Синюк, Рауно Мікконен, який чотири роки ніс служіння, здав свої повноваження. Новим лідером РEМ був обраний Харрі Хакола. У минулому він очолював місіонерську організацію «Фіда», яка об’єднує 170 місіонерів-п’ятидесятників з усього світу.

religion.in.ua

 

 



Додати коментар

Пожертвувати