«Потенціал церкви для суспільства»
IX Східноєвропейський лідерський форум

18.11.2019
0
387

6-9 листопада 2019 р. в Києві відбувся дев’ятий Східноєвропейський лідерський форум. Це платформа, де лідери церков різних деномінацій України, Білорусі, Росії, Чорногорії, Латвії, Литви, Фінляндії, Молдови, Голландії та США шукали відповіді на внутрішньоцерковні та суспільно важливі питання.

Впродовж заходу проходили лекції, семінари, ток-шоу, круглі столи. Кожен учасник мав нагоду обрати з-поміж дванадцяти тематичних секцій найцікавіші для себе. Для когось це були «Університет», «Медіа», «Церква і громадянське суспільство», а для когось — «Бізнес», «Душеопікунство і соціальна робота», «Сімейне служіння», тощо.

Спікери аналізували стратегічно важливі сфери життя суспільства, говорили про закономірності поширення ідей і їхній вплив на хід історії, про християнське мислення, політичну теологію, а також понад сто інших актуальних тем.

«Залучення християн до вирішення глобальних проблем — це, безперечно, потрібна і важлива інвестиція в майбутнє України. Хто як не Бог через слухняних Йому людей, здатний докорінно оздоровити суспільство?» — зазначив директор СЕЛФ Ярослав Лукасік.

Протягом десяти різних ток-шоу дискутували про майбутнє національних держав, деформацію прав людини, ворожість політичного мейнстріму до традиційної сім’ї, біблійний погляд на капіталізм і соціалізм, виклики цифрової епохи в донесенні Євангелія тощо. Експертами були Ярослав Лукасик, Зміцер Дашкевич, Сергій Головін, Сергій Демидович, Андріан Буковинський, Роман Шеремета, Ганна Турчинова, Антоній Бокун, Євген Савочка та інші.

На загальних ранкових і вечірніх богослужіннях проповідували релігієзнавець Денис Подорожний і доктор філософії Лео Франк. На одному із загальних зібрань відбулася молитва за народи, яку вели перший заступник старшого єпископа УЦХВЄ Анатолій Козачок, білоруський пастор Антоній Бокун і президент Баптистського союзу Польщі Матеуш Віхари.

Наступний Східноєвропейський лідерський форум заплановано на 4-7 листопада 2020 року.

chve.org.ua

 

 



Додати коментар

Пожертвувати