«Шлях до щастя цілісності»
Всеукраїнська жіноча конференція

24.09.2021
0
322

8-12 вересня 2021 року в Затоці Одеської області відбулася річна сестринська конференція. Цей захід зазвичай відзначається духом молитви, словом оновлення, сльозами розчулення і щасливими усмішками. Головна тема конференції — «Шлях до щастя цілісності».

Старший пресвітер Одеського обласного об’єднання УЦХВЄ Сергій Крученюк під час урочистого відкриття говорив про наставництво молодших сестер. Першого і останнього дня конференції служив хор церкви «Віра, надія, любов» з м. Одеса, а її пастор Віктор Марченко ділився словом проповіді.

Другий день конференції був особливо насиченим. Послужити жінкам приїхав перший заступник старшого єпископа Анатолій Козачок, який проповідував на тему душеопікунства. Він окреслив цілі душеопікунської праці, серед яких: оздоровлення, освячення, покаяння, духовне зростання та внутрішнє відновлення особистості. «Мені здається, що багато людей, які впали, були би відновлені в церкві, якби вчасно була проведена правильна душеопікунська робота», — зауважив служитель. Він заохотив сестер, які приїхали з різних куточків України, сміливо служити на своєму рівні, та поділився багатьма практичними порадами щодо того, як організувати душеопікунську працюю

На третій день під час центрального служіння слово до сестер мала директорка Департаменту жіночого служіння УЦХВЄ Віра Деркач. Вона зосередила увагу на вірші, який став ключовим текстом конференції: «А Сам Бог миру нехай освятить вас цілком досконало, а непорушений дух ваш, і душа, і тіло нехай непорочно збережені будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа!» (1Сол.5:23). Денне служіння завершилося молитвою за оновлення тіла, душі і духа.

Заступниця директорки жіночого департаменту Людмила Бендус продовжила тему душеопікунства, зосередивши у своєму семінарі увагу на праці з жінками.

У вечірній час окремі заняття мали дівчата, заміжні жінки, вдови та сестри, яким за 60. Викладали Лариса Бубела із США, лікарка-офтальмолог Ірина Власенко, служителька Анна Веренич та інші.

За сприяння місії «Велике доручення» (США), усіх охочих консультувала вже згадана лікарка-офтальмолог із Києва Ірина Власенко, яка не тільки проводила прийом безкоштовно, але й дарувала пацієнткам підібрані окуляри. Учасниці конференції могли також одержати консультацію лікаря-терапевта. Як розповів віце-президент місії Сергій Бубела, вони з дружиною Ларисою та командою лікарів з України займаються медичним служінням вже близько 20 років. «Свого часу ми поєднували виїзди медиків з дитячими таборами та євангелізаціями, і результат був чудовий, — розповідає служитель. — Таким чином ми відкрили шість церков у Полтавській області, які діють і до сьогодні».

Ірина Боровкова, chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати