«Використовуйте час»
Звітна конференція УЦХВЄ

20.05.2019
0
495

Річна звітна конференція братерства, що пройшла 15-16 травня 2019 року в церкві «Соборна» в Софіївській Борщагівці під Києвом, зібрала 278 делегатів з п’ятидесятницьких церков України та зарубіжжя. Програма  заходу цілком відповідала його гаслу — «Використовуйте час» (Еф.5: 16). За два дні пленарних засідань учасники конференції встигли досить багато: не тільки почули звіт про діяльність братерства за 2018 рік, але й прослухали низку семінарів, презентацій та соціологічних досліджень, взяли участь у панельній дискусії, багато і плідно спілкувалися.

Урочисте відкриття конференції  розпочав  молодіжний хор церкви села Мотовилівка натхненним псалмом «Ти великий Бог». Після чого делегатів привітав перший заступник старшого єпископа Анатолій Козачок, який запросив присутніх до молитви благословення, та надав слово старшому єпископу УЦХВЄ Михайлу Паночку.

Вітаючи присутніх, Михайло Степанович говорив про роль часу: «Нам доручено величезний скарб Ісусом Христом і, як би хотілося, брати та сестри, щоб ми щораз більше усвідомлювали, яку велику відповідальність несемо: чи візьмемо і закопаємо той скарб (час нам даний), чи пустимо в обіг». Старший єпископ побажав делегатам, щоб кожен з них поїхав додому підбадьорений, зі зміненими думками на спільну потужну працю, із запалом примножувати Божі виноградники та отари.

Опісля присутніх привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, який коротко поділився свідоцтвом зі свого життя. Гість заходу директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш зауважив, що символічним є те, що конференція УЦХВЄ співпала із Днем сім’ї, оскільки церква багато вкладає у збереження сімейних цінностей та розвиток суспільства. Джеральд Доллар привітав конференцію від імені братньої Церкви Асамблеї Божі США. Його побажання всім братам — Христу треба рости, а нам маліти, за словами Івана Хрестителя.

Динаміка зростання

О 16-й годині розпочалася звітна частина, модератором якої був єпископ Олександр Бабійчук. Першим звітував старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко, він навів статистичні дані щодо діяльності братерства у різних сферах служіння. У кожній є динаміка зростання: якщо станом на 1 січня 2018 року братерство налічувало 114 775 членів, то на початку 2019-го – вже 115 686.

Наступним звітував Анатолій Козачок, який поінформував про особисту діяльність, як першого заступника старшого єпископа, протягом останнього року. Також він презентував звіти завідувачів відділів братерства, які цьогоріч були подані у друкованій формі.

Скарбник братерства Петро Карпов та голова ревізійної комісії Віталій Зозуля проаналізували фінансовий стан братерства. Після чого відбулося обговорення озвучених звітів. Делегати оцінили роботу братерства за минулий рік на оцінку «добре».

Також делегати конференції проголосували та затвердили кандидатуру Анатолія Козачка на посаді першого заступника старшого єпископа УЦХВЄ ще на три роки, до наступної звітно-виборної конференції. Та здійснили за нього молитву благословення.

«Ті, хто надію складає на Господа…»

Вечірнє засідання відкрив єпископ Михайло Близнюк, який сказав коротку проповідь на тему: «Навчи нас лічити дні, щоб набути серце мудре». Привітав присутніх гість конференції із США, пастор церква «Благодать» у Сієтлі Степан Касянюк.

Він проповідував на тему: «А ті, хто надію складає на Господа, силу відновлять» за Книгою Ісаї.

Старший пресвітер Івано-Франківщини,  координатор церков УЦХВЄ в Західній Європі Юрій Веремій дав інформацію щодо юридичного оформлення об’єднання церков ХВЄ у європейських країнах. А старший єпископ Херсонської області Олександр Бабійчук поінформував про «День братерства», який пропонується відзначати наступної неділі після Трійці (Дня П’ятидесятниці). На завeршeння служіння присутні здійснили молитву за служителів церков братерства у Західній Європі.

Складові зростаючої церкви

Ранкове засідання 16 травня розпочав старший пресвітер Чернігівської області Віталій Гавула, який проповідував на тему «Чотири уроки Христа». Після цього прозвучало два семінари на одну тему «Складові зростаючої церкви».

Старший пресвітер Хмельниччини Ростислав Мурах говорив про три складові росту церкви та презентував надзвичайно цікаве дослідження: «Середньостатистичний портрет пастора».

Продовжив тему перший заступник старшого єпископа Анатолій Козачок. Він ґрунтовно описав цілу низку аспектів, таких як адміністративне і духовне служіння, створення атмосфери, надихання людей до виконання бачення. Від цих елементів залежить ріст церкви. Презентація дослідження керівником молодіжного руху братерства Іваном Біликом відкрила багато цифр та тенденцій. Анатолій Миколайович далі провів цікаву презентацію благовістя через соціальне служіння на прикладі київської церкви «Філадельфія», де він служить пастором. Після цього відбулася панельна дискусія щодо озвучених тем.

Денне засідання розпочав старший пресвітер Житомирщини Руслан Юзюк, який говорив про потребу пильнувати за часом, старатися бути своєчасним: «Якщо не ми, то Бог знайде інших» — підкреслив пастор.

Далі прозвучало ще два семінари на тему: «Духовність, відповідальність служителя і євангелізм». Старший пресвітер Донецької та Луганської областей Анатолій Безкровний говорив про причини, які заважають духовному росту вірян та служителів, а також, що потрібно церкві для того, щоб люди зростали «у міру зросту Христового». Продовжив тему завідувач відділу освіти Віктор Вознюк, який озвучив цілу низку аспектів, необхідних для успішного євангельського служіння. Серед них — ефективне планування євангелізаційних служінь, вміння знайомитися із людьми, показувати власний цінний приклад.

На завершення денного засідання представник служіння CV Outreach Юрій Кавун презентував програму Інтернет-євангелізації, подякував пасторам, які вже долучилися до програми і запросив інших долучатися до жнив на полі інтернет-євангелізму.

Як правильно використовувати час

Ведучий заключного пленарного засідання конференції старший пресвітер Полтавської області Михайло Роман проповідував про важливість особистих стосунків пастора із Господом. Особливий гість з Голландії, керівник місії «Добра новина» Ян Петерсе розповів, що почав служити нашому народу ще за часів Радянського Союзу та поділився спогадами про це. І цього разу він приїхав в Україну не з пустими руками, а разом з колегами з Чернівецької області презентував учасникам конференції великий наклад Біблій та іншої необхідної літератури.

Завершив конференцію старший єпископ Михайло Паночко, який щиро подякував братам і сестрам за служіння, презентував свіжовидані книги та виголосив коротку, але змістовну проповідь. Зокрема, навів сім біблейських характеристик часу, у який ми сьогодні живемо, та як, згідно Слова Божого, цей час правильно використовувати.

Потім старші служителі братерства здійснили щиру молитву за усіх присутніх делегатів, а в їхній особі і за все п’ятидесятницьке братерство  в Україні.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати