ІІІ Форум християн-управлінців

29.01.2021
0
270

22 січня 2021 року в Києві відбувся ІІІ Форум християн-управлінців, організований Всеукраїнським Собором. У заході, який об'єднав близько 300 учасників, взяли участь депутати Верховної Ради, урядовці, новообрані депутати місцевих рад, голови міст та об’єднаних територіальних громад і очільники провідних церков України, що представляють Українську Міжцерковну Раду, Раду євангельських протестантських церков України та входять до Духовної Ради Всеукраїнського Собору.

Серед головних спікерів Форуму були координатор Всеукраїнього Собору Олександр Турчинов, заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, міський голова Рівного Олександр Третяк, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів, народний депутат України Степан Кубів, очільники українських церков – Валерій Антонюк, Станіслав Носов, Андрій Тищенко, Олександр Рудинець, Андрій Бакала, Анатолій Калюжний.

Форум було присвячено опануванню нових форм роботи депутататами місцевих рад та працівників виконкомів, аби озброїти їх інструментами ефективної та професійної роботи на користь місцевих громад. Окрім цього, в рамках заходу було презентовано Програму економічного розвитку регіонів та залучення інвестицій, напрацьовану економістами.

«Ппід час місцевих виборів від різних політичних сил балотувалися понад дві тисячі євангельських християн, для яких Собор влаштовував тренінги та надавав методологічну допомогу, — зауважив Олександр Турчинов. — В результаті, близько 300 євангельських християн отримали депутатські мандати обласних, міських, районних рад та рад ОТГ, багато з них стали очільниками міст і об‘єднаних територіальних громад. Уперше протестанти, які завжди стояли осторонь від політичних процесів, пішли на вибори. Багато депутатів, які були вперше обрані, потребують допомоги і навчання. Наше головне завдання — допомогти вам наповнити вашу роботу реальним змістом. Донести всьому суспільству, що країна зможе динамічно розвиватися та досягнути величі тільки спираючись на вічний фундамент євангельських цінностей.  Однією з пріоритетних задач, яку ми ставимо перед нашими братами і сестрами є створення в радах усіх рівнів депутатських об‘єднань за духовність, моральність та християнський шлях розвитку України. Ця вертикаль, що охопить всі ради, повинна, з одного боку, захистити місцеві громади від агресивної антихристиянської хвилі, яка сьогодні котиться світом. А з іншого — всіляко забезпечувати саме християнські пріоритети в програмах розвитку наших регіонів і країни в цілому».

Голова Духовної Ради Всеукраїнського Собору та Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк наголосив на тому, що Собор має серйозні задачі і ставить перед собою амбіційні цілі — утверджувати християнський світогляд у нашій державі.

В рамках роботи форуму відбулося дві панельних дискусії на теми «Християнський вектор у діяльності місцевої ради» (Олександр Третяк, Олекса Петрів, Веніамін Унгурян, Дмитро Колесник, Євген Дем’яненко, Олена Кисельова, Григорій Угніч) та «Успішна професійна робота християн на благо місцевої громади» (Павло Бойченко, Олександр Фуркало, Василь Дем’янчук, Любов Майборода, Павло Бойко, Давид Дідух, Петро Савончак).

У рамках Форуму було презентовано унікальну онлайн-карту християнських церков України, створену Всеукраїнським Собором, яка налічує 8500 церков різних конфесій та деномінацій. Ознайомитися з картою можна на сайті Собору.

sobor.com.ua

 

 

 

 



Додати коментар

Пожертвувати