Христос воскрес, чи Розмови про воскресіння

30.03.2023
0
499

Ці розмови точаться давно. Ще від днів учнів Христових, яких також турбувало питання: «А що то є — воскреснути з мертвих?» (див. Мк.9:10).

Воскресіння — це повернення до життя. Розквітлий підсніжник після холодної зими — символ нового воскресіння й продовження життя. Святий апостол Павло стверджує: «…те що ти сієш, не оживе, якщо не помре» (1Кор.15:36). Це біологія, шкільна програма.

А що говорить про воскресіння Біблія? Декілька думок, і найперша: той, хто народився — помирає, той, хто помер — обов’язково воскресне! Це незмінний Божий закон. «Промовляє до неї Ісус: Воскресне твій брат!» (Ів.11:23). Це авторитетне Слово від самого Христа.

Багато людей, які працюють, закохуються, створюють сім’ї, насправді мертві для Бога. Він для них не існує. Отже, що означає для мене, для них — воскреснути з мертвих?

Повернутися, як блудним синам та донькам, із щирим каяттям до Батька, що на небі, до Якого молимося «Отче наш…» — і отримаємо підвердження: «...бо цей син мій був мертвий — і воскрес, був пропав — і знайшовся! (Лк.15:24).

Воскреснути з Христом тепер — стати людиною, народженою для нового життя в Христі Ісусі, робити добрі діла й жити згідно з Євангелією.

Пам’ятати — ми відповідальні за своє життя перед людьми й Богом. Воскресіння передбачає звіт перед Богом за все, що робимо за життя: «Бо мусимо всі ми з’явитися перед судовим престолом Христовим, щоб кожен прийняв згідно з тим, що в тілі робив він, чи добре, чи лихе» (2Кор.5:10).

Христос воістину воскрес! Воскрес, щоб виправдати грішника, навіть найбільш страшного, безнадійного, покинутого й бездомного, навіть тебе такого, який ти є зараз. Він чекає, адже «…Христос був виданий за наші гріхи, і воскрес для виправдання нашого» (Рим.4:25).

Зі святом Воскресіння Христового! Він воістину воскрес!

Микола Синюк



Додати коментар

Пожертвувати