«Так бо Бог полюбив світ»,
або Як виглядає любов

22.12.2020
0
823

Історія Різдва починається з любові. Ні, ми не маємо на увазі любов Йосипа та Марії, а любов Вічного Бога Отця до грішного людства. Саме так — Його любов до нас була причиною народження Ісуса Христа на цю землю!

Але ще раз погляньмо на цей текст із Божого Слова: «Так бо Бог полюбив світ…»

Бог полюбив світ… Справді?! Він нас любить?!

А як стосовно бід, горя, несправедливості, якими охоплений наш світ?!

Так, мабуть, без перебільшення можна сказати, що більшість людей сумнівається в Божій любові. Навіть тоді, коли святкуємо Різдво, ми сумніваємося, що Він нас любить!

Але це ще не все, читаймо далі: «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого…» — і знову нас чекає конфуз.

Правда ж, що в нас є власна уява, якою мала би бути Божа любов до нас?

По-нашому, усе мало би бути приблизно так: «Так бо Бог полюбив нас, що дав нам здоров’я, фінанси, роботу, житло, вирішив усі наші проблеми, задовольнив усі наші прохання…»

Ось який вигляд має любов Бога до нас із нашого приземленого, обмеженого, егоїстичного погляду. Саме тому ми й сумніваємося в Його любові! Тому й Різдво для більшості з тих, хто його святкує, — це щось між ялинкою й Санта Клаусом, між святковим меню й чаркою горілки, між піднесеним настроєм і тим самим грішним і безбожним життям...

А все ж таки дочитаймо наш текст.

«Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне».

Ось він, величний Божий задум, народжений Його глибокою любов’ю до нас — «щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне»!

Так, Богові зовсім не байдуже до наших земних потреб, що в нас на столі чи в гаманці, але найперше, що Він хоче, — дати нам вічне життя, і саме тому Він віддав Свого Однородженого Сина — щоб Його смертю спасти нас від вічної смерті!

Друзі, нехай свято світлого Христового Різдва нагадає нам про Божу любов! Пам’ятаймо — вона полягає в тому, що вірою в Нього ми спасаємося від гріха, прокляття й вічної загибелі! Вірою в Нього ми отримуємо вічне життя, спільність із Богом і справжнє щастя, яке вливається в наші душі через ту саму віру в народженого Ісуса Христа!

І це значно більше, ніж ми можемо собі навіть уявити.

Історія Різдва розпочалася з Божої любові до вас! Відкрийте їй своє серце!

Павло Федорук



Додати коментар

Пожертвувати