«Дякуємо за Україну!»
PodyakaFest-2019

23.09.2019
0
403

15 вересня 2019 року в Києві тисячі українців відзначили Всеукраїнський День Подяки.

Ініціатори святкування — представники різних християнських конфесій — щороку заохочують українців виявляти вдячність одне одному та Богові.

Під час святкування уздовж Хрещатика працювало фестивальне містечко PodyakaFest, де проводилися спортивні та творчі змагання, дитячі ігри, естафети, майстер-класи та святковий концерт. Зокрема, фестиваль соціальних проектів складався з тематичних локацій: «Дякуємо за здоров’я», «Дякуємо за сім’ю», «Дякуємо за свободу», «Дякуємо за Україну». Кияни, що відвідали свято, активно долучилися до вуличних акцій. Завершенням денної частини став масовий флешмоб: близько 300 учасників утворили велике слово «ДЯКУЮ» з жовто-блакитних папірців.

О 18:00 на сцені біля ЦУМу розпочалася вечірня програма з участю вокально-інструментальних колективів та оркестру. «Усі події, які відбуваються в Україні, спонукують усе більше дякувати Богу за хліб, за мир, за країну», — сказав під час святкування старший єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Паночко.

Програма завершилась спільною молитвою вдячності та виконанням пісні «Україна».

Довідка: В Україні День подяки відзначався здебільшого в протестантському середовищі, а національного масштабу свято набуло завдяки Року Реформації. Уперше всеукраїнський День подяки відзначили 17 вересня 2017 року з участю мотиваційного спікера Ніка Вуйчича. Тоді захід зібрав понад 250000 українців.

poklik.media



Додати коментар

Пожертвувати