«Щаслива родина — успішна дитина»
Сімейний форум у Фастові

08.04.2024
0
893

30 березня 2024 року у Фастові відбувся сімейний форум, що мав на меті звернути увагу на виклики сімей під час війни та підтримати їх. Для проведення цього заходу об’єднали зусилля церква «Воскресіння» (пастор — місіонер «Голосу надії» Вадим Корольчук), служба у справах дітей та сім’ї Фастівської міської ради, служба пробації, ювенальна превенція, благодійна організація «SOS дитячі містечка», центр «Родина 4.5.0» і громадська організація «Спортивна нація».

Розпочинаючи форум, заступниця міського голови Жанна Швидка наголосила: «Зараз, коли війна внесла корективи у кожне життя, слід по-особливому дбати про підтримку родин, бо сім’я — це чи не найголовніше, що є в житті!»

Психолог Роман Голованов виклав семніари «Цифрова залежність» і «Як ми травмуємо дітей». Спікер із занепокоєнням говорив про те, що живе спілкування з людьми невдовзі може стати найдорожчим продуктом, і закликав усіх працювати над собою, прийняти рішення змінюватись на краще просто зараз.

У перервах учасники заходу мали можливість поспілкуватися за кавою і познайомитися із представниками організацій, які долучилися до проведення форуму.

Для дітей, які прийшли разом із батьками, волонтери церкви «Воскресіння» приготували програму з конкурсами та квестом, в якому хлопці й дівчата виявляли кмітливість та згуртованість. Бажаючі могли переглянути мультфільми, зайнятись рукоділлям, пригоститися солодкою ватою. А представники ГО «Спортивна нація» провели для дітей спортивні заняття.

Під час панельної дискусії обговорювали практичні питання, наприклад, яким чином можна покращити сімейний мікроклімат.

«Сім’я — це фактор, який дуже впливає на особу. Якщо є підтримка родини, зміни на краще відбуваються швидше» — каже заступниця голови Фастівського районного відділу №2 Державної установи «Центр пробації у м. Києві та Київській області» Аліна Олійник. У цьому працівники пробації переконалися на практиці, вони мають багато програм, спрямованих на зменшення криміногенного мислення особи та її ресоціалізацію саме завдяки родинній підтримці.

«Мені, як фахівцю, цікаво і корисно було послухати сьогоднішні лекції, — зазначила керівниця служби у справах дітей та сім’ї фастівської міськради Людмила Змаженко. — Психологічні проблеми іноді виникають спонтанно і дуже неочікувано, ми ж радимося і фахово підходимо до їхнього вирішення».

«Родина — це любов, це підтримка. Як побажання залишу девіз нашої організації: «Турботлива родина — для кожної дитини» — сказала локальна координаторка «SOS дитячі містечка» Юлія Шовкун.

Враженнями від форуму поділився ініціатор заходу Вадим Корольчук: «Ми дуже сподіваємося, що форум не був даремно витраченим часом, але інвестицією у кожну сім’ю. Я був вражений статистикою нашої громади: минулого року 560 пар одружилися і 432 розірвали шлюб. Не можна залишатися байдужими, треба змінювати негативну тенденцію. На мою думку, потрібно утворювати майданчики, де можна було б говорити про сім’ю, організувати навчання, досліджувати обставини. Сімейний форум — це лише один із можливих форматів. А хочеться більшого — щоб у громаді був сімейний рух, який би допомагав будувати успішні сім’ї. Адже без сім’ї та роду немає нації, народу».

Павло Куценко, chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати