Центр для дітей у Чорнухах працює вже більше року

29.02.2024
0
507

У церкві християн віри євангельської селища Чорнухи Полтавської області з листопада 2022 року щотижня проводиться дитячий денний центр «Родина» за сприяння благодійного фонду «Руки милості» (м. Чернівці) в партнерстві з World Vision. Це служіння продовжується завдяки ініціативній групі членів місцевої церкви (Тетяна й Ірина Устимчук, Станіслав Гаврилюк, Сергій Андрущенко та інші волонтери).

Заняття з дітьми розділені на дві групи: перша — для дітей віком 5-10 років, друга група — 10-15 років. І кожне заняття проходить не менше двох годин, включає активні ігри, конкурси, уроки рукоділля, майстер-класи, уроки кулінарії тощо. Дітям у доступній формі доноситься Добра Новина. На питання, чи їм подобається тут бути, діти дружно вигукують: «Так!» Тут вони отримують яскраві позитивні враження, які залишаться в пам’яті надовго.

Можливо, хтось обуриться, що прямо у домі молитви діти стрибають, бігають, створюють гамір, шум… Одного разу Ісус Христос сказав так: «Пустіть діток і не бороніть їм приходити до Мене, бо Царство Небесне належить таким» (Мт.19:14). Такі проекти, спрямовані на служіння невоцерковленим людям, руйнують радянські стереотипи. Батьки довіряють своїх дітей церкві. Вони розуміють, що це не секта, а церква, і її двері відкриті для всіх.

Тут діти навчаються вірити, довіряти Богу. Приємно спостерігати, як вони моляться, співають християнські пісні, активно відповідають на біблійні запитання… Все це — результат кропіткої праці вчителів. Як пригадує місіонерка Ірина Устимчук, спочатку так не було, вчитися добру не так легко, але дуже важливо. Захоплює ставлення вчителів до дітей. Місіонерка Тетяна раніше працювала в с. Хорол та с. Вишняки (сім років). А в Чорнухах вона вже 15 років.

Цей проєкт хоч і безкоштовний для дітей та їхніх батьків, але досить коштовний для організаторів. У кінці березня його планують завершити. Пастор Сергій каже, що незалежно від того, чи будуть на це фінанси, чи ні, але вони планують і далі служити дітям, адже діти — майбутнє церкви та країни. Це майбутнє формується сьогодні, і, зокрема, церква сприяє здоровому формуванню молодого покоління.

Геннадій Андросов, chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати