IV Всеукраїнський форум сім’ї

08.03.2019
0
374

З метою продовжити розпочату роботу щодо захисту сімейних цінностей, а також щоб сформувати потужний просімейний фронт України, сімейний рух України за підтримки Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, Міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» 1 березня 2019 року в «Українському домі» (м. Київ) було проведено Всеукраїнський форум сім’ї. Мета Форуму — привернення уваги до проблем сім’ї та дітей в Україні, консолідація зусиль представників органів влади й громадськості для захисту цінностей української сім’ї та формування державної сімейної політики, заснованої на українських традиційних цінностях.

У Форумі взяв участь Президент України, урядовці, парламентарі, науковці, журналісти, освітяни, представники громадськості, органи влади та органи місцевого самоврядування, релігійні організації, батьківські комітети, просімейні, дитячі й молодіжні організацій із усіх областей України, а також гості зі США, Ірландії, Литви, Латвії. За словами організаторів, на заході були присутні близько 1000 делегатів. Особливими гостями на Форумі була сім’я Ковалевичів із Рівненщини (с. Глинне Рокитнівського р-ну), яка відома тим, що цьогоріч у них народилася 19-та дитина.

На Форумі розробляли глобальну стратегію сімейного руху, а також пройшли пленарні засідання та робота за тематичними секціями. Результатом Форуму стала резолюція, у якій учасники Всеукраїнського форуму сім’ї відмітили природну суть шлюбу й сім’ї — законного союзу чоловіка й жінки, які народжують і виховують дітей.

«Сімейний Форум, який вчетверте відбувся в Києві, є досить потужним сигналом для українського суспільства. Сім’я — це одна з найважливіших інституцій, яку потрібно захищати та розвивати. Приємно, що участь у цьому заході брали керівники держави, політики, представники різних органів управління місцевої влади.  Сподіваємося, що цей Форум став для них відправною точкою в таких важливих напрямках діяльності, як підтримка та культивування цінності сім’ї», — підсумував учасник Форуму, ректор Рівненської Духовної Семінарії і Академії Олександр Третяк.

За підсумками 2018 року, в Україні чисельність населення зменшилась на 250 тис. осіб. Щоденно в Україні народжується біля 900 дітей, але помирає більше 1600 людей. Це означає, що щоденно Україна втрачає близько 700 громадян. За роки незалежності кількість українських дітей зменшилася вдвічі (з 14 млн до 7 млн). Рівень розлучень стабільно високий і становить понад 60%, більше 4 млн дітей зростає без батька, а близько 25% дітей виховуються в проблемних сім’ях (алкоголь, наркоманія, насильство й т. ін.).  До цих проблем варто додати ще трудову міграцію, а також міграцію студенів на навчання тощо.

Олександр Геніш, chve.org.ua

 

 



Додати коментар

Пожертвувати