На Сумщині трьох місіонерів рукопоклали на дияконське служіння

29.01.2024
0
402

28 січня 2024 року в церкві с. Хухра відбулося особливе зібрання — рукопокладення на дияконське служіння місіонерів «Голосу надії» Олександра Францевича, Сергія Огієвича та Ігора Кузьмича.

Зібрання розпочав Олександр Францевич. Далі вітальне слово говорили пастори Вадим Корольчук із Фастова, Терентій Котяй та Сергій Коваль із Охтирки, Федір Скулінець із Сум.

Про ознаки євангельської віри проповідував старший пресвітер Полтавської області Михайло Роман. «У кожного своя дорога до Бога» — це неправильне розуміння, адже є лише один шлях і це — Христос» — сказав він.

У травні 2020 року після навчання у місіонерській школі «Голосу надії» четверо випускників розпочали працю з відкриття церкви у Хухрі. З часом команда змінилася. Всупереч війні і близькому розташуванню фронту, який проходив за 25 км, Олександр Францевич, Ігор Кузьмич, Сергій Огієвич не лишили працю і на ділі довели стійкість християнського поклику. Підбадьорювали, молилися разом із людьми, роздавали гуманітарну допомогу. «Бог розпочав працю і вона буде продовжуватися» — підсумував старший пресвітер Сумської області Віктор Клець.

Настанову місіонерам давав директор «Голосу надії» Микола Синок: «Варто жити та чинити так, щоб можна було сказати: «Дивіться на нас», як казали апостоли». Пастори звершили молитву за місіонерів та священнодію рукопокладання.

Зворушливим було вітання прихожан місцевої церкви: «Ми дякуємо вам, брати, що приїхали до Хухри! Дякуємо вашим батькам. Ви принесли для нас спасіння та радість!»

Вадим Корольчук



Додати коментар

Пожертвувати