Нарада Місіонерського департаменту УЦХВЄ

16.12.2021
0
812

15 грудня 2021 року в церкві «Спасіння» м. Луцьк відбулося засідання Місіонерського відділу УЦХВЄ, яке відвідали відповідальні з регіонів, представники місій та інші служителі, зокрема, старший пресвітер Волині єпископ Михайло Близнюк.

Звітуючи про діяльність відділу, керівник департаменту та директор місії «Голос надії» єпископ Микола Синюк зауважив, що 2021 рік став роком загострень — політичних і медичних. Серед іншого служитель повідомив, що на даний момент місіонерські відділи сформовані у 13 областях України. Загальна кількість місіонерів у обласних об’єднаннях — 967. Щодо зарубіжжя, то 150 місіонерів працює у 14 країнах.

Звітували також служителі з регіонів: Іван Коханевич (Київщина), Петро Приходько (Запоріжжя), Михайло Коломийченко (Тернопільщина), Андрій Геманчук (Херсонщина), Олександр Руденко (Луганщина), Мирослав Капарчук (Чернігівщина), Юрій Левчик (Черкащина), Віктор Мартинович (Хмельниччина), Валерій Голінець (Львівщина), Володимир Герасимчук (Дніпропетровщина), Віктор Клець (Сумщина), Петро Устимчук (Полтавщина), Ігор Бубна (Івано-Франківщина), Ростислав Боришкевич (Рівненщина), Костянтин Кучерян (Чернівеччина), Сергій Тарасюк (Житомирщина). У згаданих областях активно ведеться місіонерська праця, будуються доми молитви, реалізуються різноманітні євангелізаційні проекти.

У блоці питань про біблійну освіту виступили Богдан Шишик — про місіонерську школу в Ковелі, засновану єпископом Володимиром Величком; Іван Онисів — про школу «Голосу надії» в Сколе; Ростислав Шкіндер — про київську школу «Ковчег спасіння».

Також присутні обговорили питання офіційного працевлаштування та фінансування місіонерів, оплату навчання студентів місіонерських шкіл, утворення місіонерських управлінь та призначення відповідальних у кожній області, відкриття церков у районних центрах, створення карти місіонерської діяльності усіх євангельських церков України, стосунків між місіями та церквами, методів місіонерської праці в умовах пандемії, формування вимог до місіонера тощо. Зокрема в рамках розбудови структури департаменту вирішили утворити три регіони з відповідальними в них та домовилися про регулярні зустрічі. Запланували зустріч Південно-Західного регіону 4-5 лютого 2022 року в Чернівцях, з’їзд Місіонерського департаменту 7-8 червня 2022 року в Рівному та участь у Міжнародній місіонерській конференції 9-11 червня 2022 року в Олександрії.

Як зазначив у одному зі своїх виступів Микола Синюк: «Назрівають реформи, коли ми повинні думати, як рухатися далі. Сьогодні підходить час коли потрібно робити трансформацію та утворювати нову структуру».



Додати коментар

Пожертвувати