Шістьох місіонерів Хмельниччини рукопоклали на служіння

15.01.2024
0
546

11-13 січня 2024 року в м. Чортків Тернопільської області відбувалася обласна звітна конференція Хмельницького об’єднання УЦХВЄ. Офіційну частину поєднали із триденним ретритом для служителів.

Під час конференції було рукопокладено шістьох місіонерів «Голосу надії». Зокрема, Петра Гусака (місця праці — Полонне, Новолабунь), Олександра Яковчука (Красилів), Олександра Лепугу (Нігин, Цикова, Черче) — на пресвітерське служіння. Дмитра Ващука (Красилів), Павла Полякова (Полонне, Новолабунь), Віктора Бондарука (Антоніни, Закриниччя)  — на дияконське служіння.

12 січня захід відвідали директор «Голосу надії» Микола Синюк та його заступник Віталій Оніщук, які разом із обласним старшим пресвітером Ростиславом Мурахом, заступником старшого єпископа УЦХВЄ Віталієм Яцюком та іншими служителями взяли участь у священнодії рукопокладання.

Ретрит також включав навчальну частину. Зокрема, Микола Синюк виклав семінар «Взаємини між служителями». Ділячись враженнями після заходу, директор місії зауважує: «Зважаючи на атмосферу, яка панувала на конференції, можу сказати, що між служителями Хмельниччини розвинуті гарні стосунки. Обласне об’єднання має поступ, незважаючи на виклики війни. Особливо мене радує увага керівництва до місіонерської праці».

«Як часто говорить Ростислав Мурах, у часи СРСР Хмельниччина була експериментальним регіоном, де особливо боролися з віруючими. І сьогодні тут набагато складніше розвиваються і множаться церкви, порівняно з іншими західними областями. Незважаючи на це, служителі та місіонери плідно працюють, зокрема, в соціальному напрямку, відповідаючи на потреби людей, які викликані воєнними діями» — зазначає Віталій Оніщук.

Згідно статистичних даних, на 2022 рік обласне об'єднання налічувало 62 церкви, 2239 члени, 50 пресвітерів та 69 дияконів, 52 доми молитви. ХО УЦХВЄ розвивало дитячий та підлітковий, молодіжний, жіночий, чоловічий, сімейний, медійний, соціальний, капеланський, душпастирський, освітній, місіонерський та євангелізаційний напрямки служіння.

Протягом воєнного стану церкви Хмельниччини евакуювали 651 особу, прийняли на тимчасове проживання 9104 осіб, поселили в домах молитви 858 осіб, роздали 102874 обіди, 12757 буханців хліба, 79465 продуктових наборів, прийняли з-за кордону і завезли в зону бойових дій 347 т гуманітарної допомоги, зібрали власними силами і доправили на Схід — 764 т, загалом здійснили 363 гуманітарні рейси, виготовили та доставили на позиції 1057 буржуйок. Забезпечили військових сотнями одиниць військового одягу та взуття, бронежилетами, маскувальними сітками, матрацами, генераторами, автомобілями, дронами, раціями та іншою амуніцією. Крім того — роздали 34117 Євангелій та оплатили 68 білбордів із християнськими текстами. Сьогодні при Хмельницькому об’єднанні налічується 79 капеланів.

 



Додати коментар

Пожертвувати