Священик з 30 вірянами врятувався у храмі під час пожежі в Каліфорнії

19.11.2018
0
449

Священик з 30 парафіянами дивом врятувався в храмі під час страшної пожежі в Каліфорнії (США). Усі будівлі навколо були миттєво знищені вогнем, вдалося вціліти тільки людям, що знайшли притулок в храмі, повідомляє Christian Today.

Даг Краудер, священик баптистського храму в містечку Magalia Pines, розповів журналістам Baptist Press чудову історію свого порятунку з 30 одновірцями від вогненного смерчу Camp Fire, який уже вважається одним із найстрашніших в історії штату Каліфорнія.

Багато вірян і жителів міста зібралися в той день на паркувальному майданчику поблизу храму, готуючись тікати від вогню, займаючись навантаженням речей і розміщенням сусідів. «Несподівано навколишній ліс буквально вибухнув вогнем, — розповів Даг Краудер. — Відразу слідом за тим вибухнув і ресторан Subway на іншій стороні вулиці. І ми раптом усвідомили, що оточені з усіх боків, захоплені в полон вогненним смерчем».

Люди кинулися до храму, і звідти в жаху і безпорадності спостерігали, як вогонь безжально поглинає сусідні будинки. У якийсь момент із жахливим гуркотом вибухнули тисячі галонів скрапленого пропану в магазині промтоварів поблизу храму. За словами священика, на наступний ранок, коли люди наважилися вийти назовні, вони побачили, що вогонь знищив все навколо. При цьому ніхто із тих, хто заховався у храмі, «не отримав жодної подряпини».

Більшість жителів Magalia Pines і сусіднього містечка Paradise виїхали заздалегідь, але священик чекав до останнього, намагаючись надати допомогу у від'їзді літнім, безпритульним тощо — які не здатні були самостійно залишити місто. Власний будинок священика при храмі повністю згорів, як і будинки багатьох єдиновірців в конгрегації (за першими підрахунками, погорільців не менше трьох чвертей у складі конгрегації). Храм виявився єдиною будівлею, уцілілою в містечку, і зараз він пристосований для розміщення пожежних бригад.

За словами Дага Краудера, потрібно багато років, щоб на цьому місці знову виросло місто. «Однак, як би не склалася доля Magalia Pines, — підкреслив він, — наш храм буде, як і раніше, стояти тут, і виконуватиме свою духовну місію». Найближчим часом керівництво храму планує розподіляти допомогу погорільцям, що надходить від Конвенції південних баптистських церков Каліфорнії через її службу допомоги жертвам стихійних лих.

Чарльз Вудс, директор місій місцевої Асоціації баптистських церков округу Sierra Butte, повідомив в інтерв'ю виданню BP, що пожежа Camp Fire захопила не менше трьох баптистських храмів, причому від вогню загинув, як мінімум, один прихожанин. При цьому всі храми встояли, хоча будинки священиків і багатьох жителів були знищені.

Пожежі Camp Fire спалахнула 8 листопада 2018 року в передгір'ях Сьєрри, приблизно за 280 км на північ від Сан-Франциско і не вщухає донині. За даними на 19 листопада 2018 року лісові пожежі у Каліфорнії забрали життя 77 людей, близько тисячі осіб вважають зниклими безвісти. Вогонь знищив понад 10000 будинків американців.

Седьмица

Читайте також: Ігор Залуцький: «Це нелегка професія, але мені вона дуже подобається!»



Додати коментар

Пожертвувати