Відкриття дому молитви в Бородянці

31.01.2024
0
408

28 січня 2024 року відбулося відкриття дому молитви в Бородянці, де місіонери з Житомирської області служать із 2022 року. Бородянка — смт з населенням 13 тисяч осіб у Бучанському районі Київської області. У 2022 році через цей населений пункт проходив основний напрямок російського наступу на Київ. Селище зазнало великих руйнувань та побувало під окупацією. Усього загинули під час бомбардувань та були розстріляні понад 300 осіб.

Урочисте богослужіння-посвячення відвідали служителі з Житомирської та Київської області, місіонери з Кореї, з Волині приїхали заступник директора місії «Голос надії» Віталій Оніщук та редактор газети «Голос надії» Юрій Троць.

Відповідальний за місіонерське служіння в Житомирській області Сергій Тарасюк поділився історією відкриття церкви в Бородянці: «Коли почалося повномасштабне вторгнення, дорогою через Брусилів, де ми маємо «Сімейний центр», їхало дуже багато біженців. Щоденно ми приймали сотні людей. Зокрема їхали люди з Гостомеля, Бучі, Ірпеня. Ми також посилали допомогу в ці населені пункти. Брати знали лісові дороги, якими було безпечніше пересуватися. Часто поверталися з обстріляними машинами…»

У квітні, коли була звільнена окупована територія, місіонери стали активно відвідувати села і міста Макарівської, Бородянківської, Іванківської громад, які постраждали, з метою підтримати місцевих жителів духовно та матеріально. У співпраці з різними благодійними організаціями та місіями місіонери провели низку соціальних заходів для дітей та дорослих. Одним із напрямків були дитячі табори, які проводили в Бородянці, Поташні, Качалах та Мірчі.

«Тоді з нами також їздив брат Олександр Андреєв. Його тут знали, любили. Він активно, віддано і посвячено служив людям. Чимало з них прийняли Євангелію та були дуже відкритими до Божого Слова. Сформувалися гарні стосунки. Тож виникла думка у цій місцевості відкрити церкву, яка би обслуговувала потреби постраждалих сіл. Брат Олександр загинув під час гуманітарної поїздки в Харківську область. Він був моєю правою рукою і планувалося, що саме він мав служити в Бородянці. Але на його заміну прийшли молоді, сповнені енергії люди. Нехай Бог їх благословить, дасть сили і наснаги» — побажав Сергій Тарасюк.

24 травня 2023 року церква «Світло Євангелії» (Хомутець) направила до Бородянки на постійне проживання місіонерів. Було придбане та відремонтоване приміщення під дім молитви. Уже напередодні Різдва познімали будівельні ліси, прибрали територію, встановили сантехніку та підготували приміщення для проведення богослужінь. Перше богослужіння у приміщенні дому молитви в Бородянці відбулося 7 січня 2024 року. Різдвяне зібрання відвідали близько 30 місцевих жителів. За словами місіонерів, вони були дуже задоволені молитвами за Україну, євангельськими проповідями, піснями і загальною атмосферою в домі молитви.

Служителі здійснили молитву за місіонерів, які на даний момент працюють у Бородянці — це подружжя Іллі та Іванни Коханських, Наталія Кузьмич, Олена Котяй. На допомогу їм часто приїжджають місіонери з інших областей. Сьогодні здійснюється служіння у таких напрямках: особисте благовістя, євангелізаційні заходи, роздача християнської літератури, зустрічі з дітьми та підлітками, роздача хліба у модульному комплексі для людей які втратили житло та інших категорій громадян.

«Ми хочемо, щоб Боже ім’я тут прославлялося. Щоб збиралися люди, молилися. Щоб звідси продовжувалася духовна і благодійна діяльність» — каже Сергій Тарасюк. «Просимо молитовної підтримки за те, щоб у Бородянці зростала церква» — додають місцеві місіонери.



Додати коментар

Пожертвувати