42 людини загинули при нападі на церкву в ЦАР

19.11.2018
0
453

Щонайменше 42 людини загинули 15 листопада 2018 року в результаті нападу терористів на католицький собор Святого Серця в Аліндао (ЦАР), згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, на які посилається видання британських католиків Сatholic Нerald.

Щонайменше один священик був серед убитих. Він був вікарієм єпархії Абба Блейз Мада. За неофіційними підрахунками, число загиблих може досягати сотні. Багато з убитих були біженцями, які переховувалися в церкві.

Центральноафриканська Республіка піддається насильству з грудня 2012 року, коли кілька переважно мусульманських повстанських угруповань сформували альянс Селека і захопили владу.

У відповідь на напади Селеки деякі місцеві жителі сформували групи самозахисту Антибалака. Деякі з цих груп, які в основному складаються з християн, почали нападати на мусульман з метою помсти, і конфлікт набув релігійного характеру.

Згідно з даними організації «Допомога потребуючій Церкві», бойовики Селеки атакували собор у відповідь на ліквідацію Антибалакою вбивці-мусульманина напередодні.

Будинки по сусідству з католицьким храмом були також розграбовані і спалені.

Багато католицьких церков в країні надають притулок мусульманам і християнам, які однаково біжать від насильства. Зокрема, в єпархії Бангассоу, приблизно за 140 миль на схід від Аліндао, кілька церков узяли до себе переміщених мусульман, які стикаються з насильством з боку Антибалаки.

У травні 2017 року бойовики Антибалаки вбили більш ніж 100 мусульман в Бангассоу, перш ніж миротворці ООН встигли втрутитися. З тих пір у семінарії міста Сент-Луїс проживають близько 1600 переміщених мусульман. Ще 2 000 мусульман знайшли притулок в соборі Святого Петра в Бангассоу.

У 2015-2016 роках в Центральноафриканській Республіці провели загальні вибори, в ході яких до влади прийшов новий уряд, але бойовики продовжують тероризувати місцеве населення. Тисячі людей були вбиті в результаті спалахів насильства і щонайменше мільйон — стали біженцями. За даними ООН щонайменше половина жителів ЦАР залежать від гуманітарної допомоги.

Седьмица

 



Додати коментар

Пожертвувати