Церква в Царичанці відзначила 20-річчя

31.08.2023
0
406

27 серпня 2023 року відбулося святкове богослужіння з нагоди святкування ювілею у церкві «Нове життя» смт Царичанка, що на Дніпропетровщині. Привітати церкву приїхали служителі з Дніпра, Солоного, Кам’янського, Петриківки та Магдалинівки. Цей день став днем особливої вдячності Богу за можливість бути живим та здоровим, бути вдома, у своїй церкві, незважаючи на обставини війни.

Розпочав урочисте служіння пастор місцевої церкви Сергій Губеня. Він представив гостей і закликав усіх до молитви. Один із перших місіонерів в Царичанці Денис Авельцев поділився спогадами про те, як починалося служіння на Приоріллі (селах на березі річки Оріль).

Пастор церкви «Нове життя» Тарас Герасимчук розповів про шлях церкви довжиною у 20 років. Зокрема, про те, скільки молоді приїжджало і служило тут, про етапи будівництва дому молитви, про євангелізаційні проєкти в Царичанці та навколишніх селах.

У святковому служінні взяв участь старший пресвітер Дніпропетровської області єпископ Михайло Мокієнко. У своїй проповіді на тему «Роль церкви» він звернув увагу на завдання, які стоять перед церквою сьогодні, а саме: бути сіллю, бути стовпом і підвалиною правди, звершувати справи милосердя, навчати та хрестити людей.

Співом на зібранні служив місцевий гурт, а також молодь з Каменського та Солоного. Після закінчення служіння на всіх чекав святковий обід, якого приготували місцеві господині.

 

З історії церкви «Нове життя» смт Царичанка:

Офіційно церква «Нове життя» веде свій відлік від 2003 року, коли відбулося перше водне хрещення. Але праця з утворення громади християн віри євангельської в Царичанці розпочалася раніше.

У 2001 році з ініціативи обласного об’єднання ХВЄ, команди із дніпровської церкви «Скеля спасіння», кам’янської церкви «Суламіта», петриківської церкви «Хліб життя» та магдалинівської церкви «Шлях віри» почали проводити в Царичанці євангелізаційні заходи. Місцеві жителі відгукнулися на Добру Новину. Було придбано будинок на вул. Соборна, 41а, який став використовуватися для богослужінь.

У 2003 році за підтримки «Голосу надії» в Царичанку для місіонерського служіння приїхали випускники Київського біблійного інституту — музичний гурт «Сіон», а саме: Тарас Герасимчук, Сергій Губеня, Василь Скороход та Ігор Чирук (згодом до них приєднався Вадим Василишин).

У 2004-2005 рр. місіонери вперше організували безкоштовний табір для дітей із малозабезпечених сімей у Новомосковському районі. Потім були походи з дітьми по Приоріллю з ночівлею в наметах, поїздки на Азовське море та в Карпати.

Команда «Суперкниги» з Києва провела у місцевому будинку культури свято для дітей, після чого в Царичанці та Прядивці стартував інтерактивно-пізнавальний «Клуб Суперкниги». Заняття проводилися щосуботи протягом року і завершилися поїздкою членів клубу на екскурсією до Києва.

Почалися систематичні зустрічі з учнями в гуртожитку Царичанського ПТУ, лекції з профілактики негативних явищ та профорієнтації в актовій залі училища. Зав’язалася тісна дружба, спільні виїзди на природу, в гості до місіонерів.

У 2021 році відбулося урочисте відкриття дому молитви, хоча зібрання в недобудованій споруді проводилися ще з 2017 року.

З початком повномасштабної війни при церкві відкрили продовольчий фонд, розпочали гуманітарне служіння для переселенців та місцевих мешканців. Розмістили християнські банери на білбордах при в’їздах у Царичанку. Встановили модульні будинки для сімей ВПО.

У 2023-му році придбали будівлю в с. Могилів з метою утворення там окремої громади. Цього року семеро людей через водне хрещення приєдналися до церкви, примноживши число її членів до 55.

Михайло Кулакевич, Сергій Губеня
chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати