Церква с. Лище відзначила 20-річчя

31.08.2023
0
255

27 серпня 2023 року громада християн віри євангельської с. Лище святкувала ювілей — рівно 20 років тому тут було завершено будівництво п’ятдесятницького дому молитви. Серед запрошених на урочисту подію були Микола Климчук (перший пресвітер церкви), Василь Паламарчук, Петро Мельник, Петро Рибак, Анатолій Козачок (старший єпископ УЦХВЄ) та інші служителі.

Першим привітав церкву Андрій Стельмашук (її діючий пастор), який згадав про те, що вже понад 100 людей вийшли з цієї євангельської громади й поповнили інші. Серед них і сім’я Климчуків, яка стала організатором церкви «Спасіння» у с. Підгайці.

Микола Климчук поділився історією церкви, шляхом, якого вона пройшла від моменту заснування. Також вітали громаду Максим Климчук, Василь Паламарчук, Володимир Сад.

Петро Мельник, один із пасторів «Церкви Христа Спасителя» м. Луцьк нагадав, що ще задовго до будівництва церкви люди збиралися в Лище на молитву в домах сімей Штамбургів, Тищуків, Козюків.

Запросив до молитви подяки Петро Рибак, а завершував зібрання Анатолій Козачок проповіддю на тему: «Відгукнись на Божий поклик». Свято продовжилося на подвір’ї дому молитви частуванням та програмою для дітей.



З історії:

Церква «Преображення» заснована й побудована у 2003 році. Відкриття дому молитви відбулося в останню неділю листопада. Першими прихожанами стали місцеві жителі, які проживали в селі та відвідували луцьку «Церкву Христа Спасителя». 

Минув час, і дім молитви наповнився людьми. Громада вабила до себе молодь села. Було організовано недільну школу та молодіжне служіння, згодом загальний хор, які діють і дотепер.

Молодь протягом 8 років проводила дитячі табори на території Лища та сусіднього села.

Була налаштована робота церковної газети, яка виходила раз на місяць протягом 2-х років.

Сформували співочі гурти: молодіжний та жіночий, а потім і дитячий.

Церква пережила різні етапи: обрання нових служителів, вихід із членів церкви. Проте Бог поповнював церкву новими людьми.

Сучасна церква «Преображення» — це активні християни, які виявляють ініціативу та працюють на благо села. Громада допомагає малозабезпеченим сім’ям, ініціювала ремонт дороги, прибирання довкілля, прийом біженців, збір допомоги й волонтерські поїздки на звільнені від окупації території. Церква старається в кожній справі дотримуватися Христових цінностей та відкривати Бога.

Ольга Луговська, vhve.com.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати