Кабмін затвердив порядок відвідування храмів
у разі послаблення карантину

22.05.2020
0
311

Уряд сформулював обмеження масових релігійних заходів під час адаптивного карантину, а також передбачив можливість їх послаблення у разі згасання епідемії коронавірусу COVID-19.

Оновлені карантинні обмеження Кабінет Міністрів України затвердив у середу, 20 травня 2020 року. Однак зміни набудуть чинності після офіційного оприлюднення постанови.

Тепер в урядовій постанові зазначено, що забороняються лише ті масові заходи, в яких кількість учасників більше 10 осіб. Тобто немає жодних обмежень для проведення релігійних заходів, в яких беруть участь не більше 10 осіб. Водночас залишається вимога одягати респіратор або захисну маску (у тому числі виготовлену самостійно) в будівлях і громадському транспорті.

При цьому Уряд дозволив місцевій владі приймати рішення про послаблення обмежувальних заходів у разі покращення епідеміологічної ситуації. В регіонах, в яких здійснюється послаблення протиепідемічних заходів з 22 травня дозволяється проведення релігійних заходів, за умови участі не більше однієї особи на 10 метрів квадратних площі, де проводиться релігійний захід.

Рада Церков вважає, що достатнім заходом для запобігання скупченню людей буде присутність у приміщенні не більше 1 особи на 5 метрів квадратних площі місця проведення богослужіння чи обряду. Також ВРЦіРО пропонувала Уряду не забороняти богослужіння та релігійні обряди за межами культових споруд на відкритому повітрі, а також приватного характеру (вінчання, хрещення, похорон тощо), за умови вжиття заходів із запобігання скупченню людей. Крім цього, Рада Церков вважає недоцільним поширювати вимогу обов’язкової самоізоляції для осіб, які досягли 60-річного віку, на священнослужителів та осіб, задіяних в організації богослужінь, а також на інших працюючих осіб пенсійного віку. Така вимога досі зберігається в постанові Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 року, незважаючи на послаблення карантину.

irs.in.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати