Конференція капеланів Волинського об’єднання УЦХВЄ

31.10.2023
0
518

28 жовтня 2023 року у приміщенні церкви «Сіон» м. Луцьк відбулася конференція капеланів Волинського об’єднання УЦХВЄ. Метою конференції було підбадьорення служителів, які працюють з військовими та налагодження комунікації між командами капеланів з різних регіонів Волині.

Вітаючи конференцію, пастор Віталій Оніщук на основі Послання до Тимофія, закликав людей, які присвятили себе духовному служінню військовим, зміцнятися у благодаті, що в Христі, передавати слово вірним і терпіти лихо, як добрі вояки Христа.

Василь Паламарчук, заступник старшого пресвітера ВО УЦХВЄ, підбадьорив капеланів словами апостола Павла: «Будьте міцні, непохитні… Ваша праця не марнотна у Господі» (1Кор.15:58). Служитель закликав зміцнюватися в Господі та могутності Його сили, зауваживши, що для того, щоб віддавати, потрібно мати силу. Він також відповів на запитання капеланів щодо налагодження співпраці з Волинським об’єднанням УЦХВЄ, пообіцяв усіляко сприяти розвитку цього служіння та окреслив бачення щодо того, яким має бути капелан та його праця.

Продовженням заходу став семінар Світлани Шараєвської, психологині з 20-річним стажем. У формі відкритого діалогу учасники конференції спілкувалися про емоційне вигорання, способи допомоги самому собі. Фахівчиня ділилася практичними порадами щодо того, як надавати психологічну підтримку військовим і бути ефективними, як не згоріти, світячи іншим.

Віктор Котяш, декан Волинської філії КБІ, капелан із 2014 року, виклав семінар на тему «Ефективне капеланство». Він поділився особистим досвідом та порадами, як бути продуктивним у служінні військовим. Опираючись на досвід апостола Павла, який задля успішного поширення Євангелії намагався «для всіх бути усім, щоб здобути хоча б деяких», служитель дав капеланам низку порад, які у свій час допомогли йому та його співпрацівникам достукатися до сердець воїнів.

Микола Корнійчук, заступник відповідального за капеланський відділ при Волинському об’єднанні УЦХВЄ, представив учасникам конференції проект внутрішнього статуту капеланського відділу. Завершилася конференція обговоренням актуальних питань, які виникають у ході служіння. Капелани ділилися досвідом, переживаннями та планами.

Керівник відділу капеланського служіння при ВО УЦХВЄ та місіонер «Голосу надії» Олександр Ружило розповів про зустріч з керівництвом Волинської обласної військової адміністрації та домовленості про реалізацію спільних соціальних проектів, а також назвав імена капеланів, які цьогоріч отримали державні відзнаки за своє служіння для наближення перемоги України.

vhve.com.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати