Міністр Судану підтримав християн

09.12.2019
0
437

Новий міністр у справах релігії Судану заявив, що християни мають право вільно сповідувати свою віру і більше не повинні вважатися меншиною.

Наср ад-Дін Мофаррах визнав, що християни часто зазнавали переслідувань під час 30-річного правління колишнього президента Омара аль-Башира. Повалений і заарештований у квітні 2019 року лідер, депортував християн у Південний Судан, закривав християнські школи і змушував віруючих дотримуватися законів шаріату, повідомляє фонд Варнава.

Мофаррах розповів про те, що його міністерство планує боротися з екстремізмом, тероризмом і реформувати шкільні програми в країні. «Проект суданського Ісламського руху зазнав поразки в політичному і громадському житті», — підсумував політик.

Судан — на 97% мусульманська країна. Вона займає шосте місце у списку країн, які переслідують християн, згідно з рейтингом Open Doors.

У період правління колишнього президента Омара аль-Башира з 1989 по 2019 рік в Судані збільшилася кількість переслідувань та порушень прав релігійних меншин. Держава обмежувала свободу слова і друку, руйнувала церковні будівлі і заарештовувала віруючих. Християни стикалися з постійною дискримінацією і тиском.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати