Місіонерська зустріч в Івано-Франківську

10.06.2022
0
586

10 червня 2022 року в м. Івано-Франківськ відбулася зустріч місіонерів Львівщини, Івано-Франківщини, Луганщини, а також керівництва «Голосу надії». Усього з’їхалося понад 30 чоловік.

Приймав гостей служитель івано-франківської церкви Олег Карпюк, який також є редактором газети «Вірую» та директором місцевої місії «Добрий самарянин». Він і почав зустріч проповіддю про Божу благодать. «Бог любить нас через те, Ким Він є, а не за те, ким є ми. Благодать є даром, бо за неї платить Той, Хто її дає. Тож цінуймо благодаттю Ісуса Христа» — закликав він.

Директор «Голосу надії» єпископ Микола Синюк надав інформацію про ситуацію в регіонах місіонерської праці. Зокрема він зауважив, що стає особливо актуальним служіння в Європі через велику кількість біженців. Деякі місіонери переїхали туди для духовної праці, але все одно відчувається великий дефіцит служителів.

Місіонери Львівщини розповіли про те, як змінилося їхнє служіння після 24 лютого. «Приймати, годувати, поселяти» — стали основними їхніми завданнями. За їхніми словами, Бог відкрив і серця людей до спілкування, і можливості для будь-яких євангелізацій. Зокрема, є нагода благовістити навіть при військових штабах, проводити табори не тільки для дітей, а й для батьків. Щоправда, місіонери називають це «сумною нагодою», зазначаючи, що все ж краще служити в мирні часи.

П’ять сімей працівників «Голосу надії» були змушені евакуюватися з Луганщини на Чернівеччину. Житло більшості з них — зруйноване внаслідок обстрілів. Проте місіонери продовжують служити — вивозити біженців, доставляти гуманітарну допомогу, тобто благовістити більше ділом, ніж словом. Також вони встигли розпочати служіння у п’яти населених пунктах Буковини. Є й працівники, які лишилися на Луганщині та продовжують там роботу, незважаючи на ризики.

Служіння місіонерів Івано-Франківщини теж зосереджене тепер на потребах біженців. Одночасно доводилося приймати велику кількість людей. Для цього виділяли в тому числі приміщення домів молитви. Переселенцям служили не лише матеріально, а й духовно. Деякі з них поверталися додому вже воцерковленими людьми. Також працівники організовували поїздки з гуманітарними вантажами на схід. Доводилося й відповідати на звернення військових, які шукали душпастирської підтримки.

Заступник директора «Голосу надії» пастор Євген Мельничук та Олег Карпюк розповіли про гуманітарне служіння церков Луцька та Івано-Франківська.

Своїми роздумами на тему «Місія в екстримі» поділився Микола Синюк. А Микола Шеремет розповів про досвід капеланського служіння.

Учитель Василь Попудник торкнувся низки гострих питань, піднятих війною, які для всіх болючі, та не всі наважуються про них говорити вголос. Зокрема він закликав до переосмислення традиційного вчення про любов до ворогів, про одностороннє прощення, про вбивство на війні та ставлення до військовослужбовців. А також пояснив трактування фраз «слава Богу» та «слава Україні». Згадав і про російських християн в контексті питання: хто має говорити правду, якщо не церква? Все це викликало гарячу дискусію серед присутніх.

У проповіді на завершення зустрічі заступник директора «Голосу надії» пастор Віталій Оніщук закликав місіонерів бути готовими дати відповіді на запитання сучасності. Служителі молилися за перемогу України та справедливий мир.



Додати коментар

Пожертвувати