Сотні тисяч християн в Києві подякували Богу

30.09.2018
0
512

23 вересня 2018 року в Києві на Хрещатику відбулося грандіозне святкування Дня подяки, який отримав назву PODYAKA FEST. Ініціаторами події виступили протестантські громади України. Організатори стверджують, що фестиваль знову зібрав понад 300 тисяч людей, щоб висловити свою подяку Богу за врожай, сім’ю, любов, здоров’я та все те, що робить їх щасливими.

Найбільший акцент організатори весь час робили саме на вдячності за врожай. Часто зі сцени лунали слова про те, що День подяки — традиційне для України свято, і що українці з давніх давен восени приходили до храмів, щоб подякувати Богу за врожай, — розповідає власкор РІСУ.

Фестиваль почався зі спільної молитви у супроводі хорового співу та живої оркестрової музики. З проповідями виступали пастори різних конфесій.

Багато подій, що відбувались під час PODYAKA FEST, носили світський характер. Брати участь в них могли всі охочі, незалежно від віросповідання. Так, з 13.00 і до 18.00 паралельно працювали спортивні зони, де можна було випробувати свої фізичні сили, відбувалися вікторини та конкурси, працювали фотозони, фудкорт та спеціальні інформаційні намети, де можна було отримати сімейну консультацію чи консультацію лікаря, або просто висловити свою подяку будь-кому. Слово «дякую» на Хрещатику в неділю стало найуживанішим. Також публіку розважали християнські скейтбордисти SHAUNHOVER з Америки та байкери.

Podyaka Fest

Велику увагу організатори приділили сім’ї та дітям — дитяча зона була чи не найбільшою. Також фестиваль був доступний для людей з інвалідністю. Для них були заброньовані зручні місця біля головної сцени. Втім людей у візках можна було зустріти не тільки під час концерту, але і впродовж всього фестивалю.

О 16.30 в Київській міській адміністрації відбулася прес-конференція з участю голівудського актора та місіонера Стівена Болдвіна, мотиваційного спікера й засновника молитовного та євангелізаційного руху Pulse Ніка Холла, голови ВСЦЄХБ Валерія Антонюка, старшого єпископа УЦХВЄ Михайла Паночка та секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександра Турчинова.

Podyaka Fest

Окрім вітальних слів спікери оголосили про створення спільного громадського руху церков і громадських організацій України з метою протистояти найважливішим, на їхню думку, викликам в сучасній Україні. Серед таких викликів зазначені: війна, агресія, економічна криза, нав’язування ідеології неоатеїзму, руйнація сімейних цінностей та просування аморальних збочень, виштовхування християнської віри із суспільного життя. Координувати це об’єднання запросили Олександра Турчинова.

Після прес-конференції відбувся флешмоб, під час якого українці розгорнули над Хрещатиком найдовший прапор в Україні — завдовжки 250 метрів і завширшки 6 метрів — та встановили таким чином черговий рекорд.

Завершилося святкування концертом. Хедлайнером концерту став Мартін Сміт — англійський співак, продюсер та гітарист, що грає християнський рок.

RISU

Читайте також: «Слово про мрію і свободу — нотатки всеукраїнського Дня подяки»

 

 



Додати коментар

Пожертвувати