У Камеруні ісламісти вбили перекладача Біблії

09.09.2019
0
343

У Камеруні в кінці серпня ісламісти племені фулані вбили мачете перекладача Біблії на мову агхем, а дружині, яка захищала його, відрубали руку.

Ангус Абрахам Фунг — один із 7 чоловік, по-звірячому вбитих ісламістами племені фулані. За відомостями християнського місіонера Ефі Тембона, співробітника місії «Oasis Network for Community Transformation», бойовики вранці напали на містечко Вум, розташоване в англомовному регіоні Камеруну. Уряд відверто заохочує ісламістську молодь кочового племені фулані в її кривавих нападах на місцеві землеробські громади, адже вони підтримують повстанців, які борються за автономію регіону, повідомляє Christian Today.

Сам Тембон чимало працював із місіонерськими проектами в цих місцях, але зрештою змушений був тікати з країни. Одновірці з містечка Вум повідомили йому подробиці ранкового нападу. «Фанатики увірвалися в будинки і виволокли людей на вулицю, — розповів Тембон. — Ніхто не очікував нападу, ніхто не опирався. Вони просто витягли людей із 5 будинків і порубали».

Евелін Фунг, дружина загиблого перекладача, намагалася його захищати, але нелюди відрубали їй руку. Жінкаа ледь не померла від втрати крові і зараз знаходиться в місцевій лікарні. Фунгу було вже за 60, кілька останніх років він працював за проектом Wycliffe Bible Translators, займався перекладом Нового Завіту на мову агхем, одну із 286 мов Камеруну. Великою мірою завдяки його праці переклад був успішно завершений. Саме завдяки праці Ангуса багато членів племені тепер вміють читати і писати рідною мовою. Було видано понад 3000 примірників перекладу Нового Завіту, однак спроби поширити тираж в племені поки залишаються безуспішними через військові дії. «Ми зробили аудіозаписи Святого Письма мовою агхем і поширюємо їх в громадах, щоб люди могли збиратися, слухати і обговорювати Біблію» — каже Тембон.

За відомостями місіонера, Вум — це типовий містечко цього землеробського регіону з населенням не більше 5000 чоловік. Близько 90% жителів міста вважають себе християнами, але серед них широко поширені і традиційні вірування. Місцеві жителі займаються сільським господарством і городництвом в містечку, а мусульманські пастухи фулані розводять худобу за його межами. Цей англомовний регіон контролюється повстанцями-сепаратистами, а уряд, за словами Тембона, використовує ісламістів, щоб надати «релігійного характеру» чисто політичному конфлікту.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати