В Еритреї 30 християн заарештували під час весілля

13.08.2020
0
436

В ході репресій проти християн уряд Еритреї заарештував 30 осіб, учасників весільної церемонії, що проходила в столиці — Асмері в останній тиждень червня, повідомляє «Голос мучеників — Корея».

«З травня 2002 року уряд Еритреї став одним із найзапекліших переслідувачів християн у всьому світі, — пояснює представник «Голос мучеників — Корея» Хен Сук Фолі. — Її часто називають «Африканською Північною Кореєю», оскільки президент — прихильник північнокорейської моделі поклоніння вождям. Весілля і похорони — єдині публічні збори, які проводять підпільні еритрейські християни, регулярні церковні служіння їм доводиться проводити таємно. Влада знає про це, тому уважно стежать за кожним заходом, щоб виявити християн».

За словами Фолі, тільки чотири релігії є законними в Еритреї, і всі вони знаходяться під жорстким контролем. Серед протестантських конфесій дозволені тільки лютерани. Багато нелютеранських пасторів вже більше десяти років відбувають ув’язнення. Через сильні переслідування християни втікають в сусідню Ефіопію, де живуть в таборах для біженців.

«Недавній арешт 30 християн під час весілля, слідував за арештом 15 християн, під час таємного богослужіння в квітні минулого року в районі Май Чехот, — каже Фолі. — Це означає, що в Еритреї за останній час 45 християн ув’язнили за віру. Християни усього світу мають додати у свій молитовний список цих 45 братів і сестер, багато з яких в даний час страждають, відбуваючи термін в металевих контейнерах в пустелі».

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати