ВРЦіРО обговорила з Прем’єр-міністром актуальні виклики

31.10.2023
0
183

19 жовтня 2023 року відбулася зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Учасники зустрічі обговорили виклики, пов’язані з повномасштабною агресією росії та методи протидії. Капеланство у війську, душпастирська допомога населенню, гуманітарна допомога, розміщення й підтримка вимушених переселенців, соціальні проєкти, адвокація України на міжнародній арені — це далеко не вичерпний перелік сфер, що були обговорені й де державно-церковна співпраця виявлялася  відчутною й результативною.

«Добре, що ми відновили сьогодні добру традицію наших зустрічей та консультацій. Ми усвідомлюємо, що в наступні десять років, як мінімум, ми будемо мати багато праці повертаючи нас усіх до звичного життя. Наш сьогоднішній перелік питань до обговорення може значно нам допомогти в підготовці до такого служіння» сказав у вступному слові старший єпископ УЦХВЄ Анатолій Козачок, виконуючий обов’язки головуючого ВРЦіРО на засіданні. 

«Уряд усвідомлює величезне значення вашої роботи й буде максимально їй сприяти», — сказав Денис Шмигаль у вступному слові. Глава Уряду висловив впевненість, що сьогоднішня зустріч консолідує зусилля заради перемоги, зміцнення духовності та кращого майбутнього України.

Учасники зустрічі також вшанували хвилиною мовчання пам’ять священнослужителів, які загинули, виконуючи свій громадянський і людський обов’язок, та всіх, хто поклав життя за свободу України.

vrciro.org.ua

 

 



Додати коментар

Пожертвувати